De Bakparade Vegetarisch Kerstmenu: Voorgerecht

posted in: Salade | 1

Ik heb het nog nooit gedaan, een vegetarisch kerstmenu opstellen, maar dit jaar moest het er maar eens van komen. En dus ga ik jullie vandaag, morgen en overmorgen een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en toetje voorschotelen dat makkelijk te maken is, niet duur en ook nog eens relatief gezond. Top toch? En even credits geven aan de geweldige mensen die me hielpen bij het bereiden van dit kerstmenu: Ilse voor de hulp bij het koken, het mogen gebruiken van haar huis en keuken en Bram voor zijn super kwaliteiten als fotograafhulp.

We beginnen vandaag met het voorgerecht een heerlijke Bieten Sinaasappel Salade met walnoten en Parmezaanse kaas. En wat is dit een lekkere salade. Jullie weten dat ik van salades houd, maar deze komt voortaan hoog op mijn lijstje van favoriete te staan. Het aardse van de biet combineert perfect met het zoete en frisse van de sinaasappel en voeg dan heerlijke zoute Parmezaanse kaas en knapperige walnoten toe en je hebt een hele blije Inge :)

bietsinaasappelsalade

 

Nodig:
4 sinaasappels
4 kleine gekookte rode bieten
75g rucola
30g walnoten
20g Parmezaanse kaas
1 el mosterd
3 el olijfolie
1 el witte balsamico azijn
1 el geraspte gember

Hoe maak je het:
1. Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn
2. Snijdt de schil dik van de sinaasappel af en snijdt dan in dunne plakjes (eventueel tussen de vliezen door, maar dat kan ik absoluut niet).
3. Snijdt de bieten ook in zo dun mogelijke plakjes.
4. Verdeel de rucola over 4 borden of 1 groot bord en verdeel de sinaasappel en rode biet plakjes erover.
5. Maak de dressing door de mosterd, olijfolie, balsamico azijn en gember in een klein schaaltje goed door elkaar te roeren.
6. Besprenkel de salade met de dressing.
7. Hak de walnoten grof en schaaf de Parmezaanse kaas en verdeel deze over de borden.

Geeft 4 porties
Natuurlijk altijd lekker met wat stokbrood met (room)boter

  1. Het Sushimeisje

    Lekker, ik heb kerst voor het eerst een vegetarisch kerstdiner gegeten. Was zeer lekkr en origineel. Paté van paddestoelen en bietencarpaccio etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.