Pompoen Pudding

posted in: Desserts | 6

Eigenlijk was deze pompoenpudding een excuus om kokosslagroom uit te proberen; dat bleek moeilijker dan ze op heel veel websites proberen voor te stellen, of ik ben toch niet zo’n keukenprinses als ik altijd heb gedacht. Het idee van kokosslagroom is heel simpel. Zet een blik kokosmelk in de koelkast, schep het hard geworden gedeelte eraf en klop dat met een klein beetje suiker op. Maar op een of andere manier wilde bij mij het kokoswater en het kokosvet niet van elkaar scheidde, pas bij het 3e blik kokosmelk lukte het me iets van kokosslagroom te fabriceren. Maar die kokosslagroom was wel heel erg lekker romig bij deze heerlijke kruidige zoete pompoenpudding. Ik experimenteer nog verder met de kokosslagroom, maar je kan deze pudding ook gewoon zo eten of met normale slagroom, lekker is hij.

pompoenpudding

Nodig:

1 el suiker
5 druppels stevia
1 el custardpoeder
250ml melk
1 el lijnzaad  + 3 el water
100g pompoenpuree
1/2 tl koekruiden
snuf zout

Hoe maak je het:

1. Meng het lijnzaad en het water en laat 5 minuten staan totdat er een gel ontstaat.
2. Roer de suiker, stevia, custard, lijnzaad mengsel en melk door in elkaar in een steelpan en breng al roerende aan de kook.
3. Zodra het kookt voeg je de pompoen, koekkruiden en zout toe en kook het al roerende 3 minuten.
4. Verdeel over 4 bakjes, dek af met plastic folie en zet in de koelkast. Laat minimaal 1 uur stevig worden in de koelkast.

Geeft 4 kleine porties, serveer eventueel met (kokos)slagroom.

 

6 Responses

 1. Linda

  Bij mij hangt het lukken van de slagroom heel erg af van welke kokosmelk ik gebruik. Met die van de Nettorama (genaamd Perfekt) gaat het perfect.
  Ziet er smakelijk uit, je pompoenpudding! En rauw ei-loos, ook heel fijn.

 2. W.

  Het ligt aan welke kokosmelk en of er stabilisatoren aan toegevoegd. Dan kun je het onmogelijk opkloppen. En volvet werkt het best..anders bij de toko vragen of je het kunt opkloppen. Zo wist ik dat ik de goede had.

 3. Ilonca

  Mmm deze ga ik zeker proberen! Of je kokosslagroom een kans van slagen heeft hangt echt af van welk soort kokosmelk je gebruikt. Ik heb zelf goede ervaringen met die van fair trade :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.