Gezondere Romige Pompoen Courgette Spaghetti

posted in: Hoofdgerecht | 3

Een van de doelen van De Bakparade is natuurlijk laten zien dat gezond en lekker eten heel goed samengaan. Dit gerecht is daar echt een perfect voorbeeld van! Ik maakte een heerlijke romige saus op basis van hüttenkäse en een beetje pesto die niet onder doet voor een roomsaus, maar mijn saus is natuurlijk veel gezonder! Verder kan je dit gerecht als je low carb bent of gewoon extra gezond wil gaan met courgette noedels maken in plaats van pasta, of als je wel wat extra energie kan gebruiken juist met echte pasta (wel de volkoren, spelt, quinoa, kamut variant gebruiken natuurlijk). En bovenal, is dit gewoon super lekker! OK

pompoencreme

 

Gezondere Romige Pompoen Courgette Spaghetti

Nodig:

1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
200g pompoenblokjes
250g champignons, in plakjes
100g hüttenkäse
1 el pesto 200g pasta of 2 courgettes

Hoe maak je het:

1. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.
2. Voeg de champignons en pompoenblokjes toe en bak totdat de champignons bruin zijn en de pompoen gaar is, dit duurt 10-15 minuten.
3. Kook ondertussen de pasta gaar als je deze gebruikt, of snijdt de courgette in linten met een dunschiller of julliene schiller.
4. Pureer de hüttenkäse en pesto samen tot een gladde puree.
5. Roer als de champignons en pompoen gaar zijn de pesto hüttenkäse saus en pasta/courgette erdoor.

Genoeg voor 2 personen

3 Responses

  1. Talitha

    Fijn receptje! Kan je huttenkase gewoon in de supermarkt halen? Ik heb er nog nooit eerder mee gekookt, maar het lijkt me erg lekker!

    • Inge

      Ja zeker, dit kan je gewoon bij de supermarkt kopen, Danone heeft het onder andere in haar (of zijn) assortiment, maar de Lidl heeft het ook (ook light, maar dat is geen aanrader ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.