Wortel Chia Zaad Pudding

posted in: Ontbijt | 6

chiapuddingChiazaad, het is misschien helemaal uit, het is vast helemaal 2014. Maar toch denk ik dat je het niet zomaar moet afschrijven, zeker nu het zo makkelijk te verkrijgen is. Waarom denk ik dat we het niet moeten afschrijven? Chiazaad is namelijk een hele goede manier om vezels binnen te krijgen, 1 eetlepel chiazaad bevat namelijk 5g vezels! Ideaal gezien zou je tussen de 30 en 40 gram vezels per dag binnenkrijgen, maar de gemiddelde Nederlander krijgt maar 20g per dag binnen.
En jullie weten natuurlijk dat voldoende vezels binnen krijgen heel erg belangrijk is, onder andere voor het beschermen tegen hart en vaatziekten, diabetes type 2, maar helpt ook bij stoelgang en bij het behouden van een gezond gewicht.
Nou met dit ontbijt heb je al 10g vezels binnen, dat noem ik nog eens een goed begin van de dag.

chiapudding3

Wat heb je nodig:

2 wortels, geraspt
250ml sojamelk
1 appel, geraspt
1/2 tl koekkruiden
2 el chiazaad

Hoe maak je het:

1. Pureer de wortel samen de sojamelk.
2. Roer de geraspte appel, koekkruiden en chiazaad door en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Geeft 2 porties

Aangepast van Breakfast Drama Queen

6 Responses

  1. Beetje jammer dat dit recept grotendeels overgenomen lijkt te zijn van deze site: http://breakfastdramaqueen.com/2015/01/02/carrot-cake-chia-pudding/
    Een verwijzing is misschien handig:)

  2. Hoi, heb je de wortel ongekookt gepureerd? En zo ja, hoe?
    Ik ben benieuwd, lijkt me erg lekker!

    • Ja die heb ik ongekookt gepureerd door hem te raspen en dan met de melk met de staafmixer te pureren, ging erg goed :)

  3. Net gemaakt, staat momenteel in de koelkast voor morgenvroeg… ik kijk er al naar uit! Bedankt om dit weer te delen hmmm!

Leave a Reply