Kokos Kiwi Goji Bes Truffels

posted in: Snacks | 14

kiwitruffels

Kiwi’s ik vind ze er prachtig uitzien, ik weet dat ze heel erg gezond is, dus ze verdwijnen geregeld in mijn winkelmandje. Maar kiwi’s eten is zo moeilijk, het is een beetje een eerstewereldprobleem, maar een kiwi eten is zo’n gedoe, je krijgt altijd zo’n vieze handen en dan moet je nog hopen dat de kiwi een beetje lekker is. Vaak is een kiwi te hard, vaak is ie te zacht, hij is zelden echt lekker. Maar deze kiwi lossen al die problemen op, ze zijn makkelijk te eten zonder vieze handen, je kunt ze maken ook al zijn kiwi’s te hard of te zacht. En lekker zijn deze kiwi goji bes truffels, ik word er helemaal blij van :)

 

kiwitruffels2

kiwitruffels3

Wat heb je nodig:

2 kiwi’s
2 el chiazaad
20g goji bessen
50g kokos
80g witte chocolade

Hoe maak je het:
1. Pureer de kiwi met een staafmixer glad.
2. Roer de chiazaad, goji bessen en kokos door de kiwi en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
3. Draai balletjes van het mengsel.
4. Smelt de chocolade en doop de balletjes in het mengsel.
5. Laat helemaal opstijven en bewaar in de koelkast

Geeft 15 balletjes

14 Responses

 1. Tannie

  Dat is idd superorigineel. Echt heel iets anders. Ga ik zeker proberen!! Alleen houd ik niet zo van witte chocolade en omdat dit ook niet echt gezond ga ik het dan niet toevoegen. Eens even zoeken voor een andere toevoeging (donkere chocolade lijkt me er minder bijpassen?) of gewoon zonder. Ben heel benieuwd naar andere ervaringen.

  • Inge

   Ik denk eigenlijk dat het ook met pure chocolade heel erg lekker zal zijn, ik had alleen toevallig nog witte chocolade liggen en bij gebrek aan beter heb ik die gebruikt ;)

 2. Tannie

  jullie horen ervan. Toevallig belde mijn ma vanavond dat ze van iemand een doos kiwi’s had gekregen. Uit eigen tuin Of ik er ook een paar wilde….:-)Dat moet net zo zijn. Ze (de kiwi’s)moesten nog wel even een beetje rijpen. In een zakje met een appel erbij. Ik ben benieuwd hoe lang dat duurt. Maar zodra het wat lijkt gaan ze hiervoor dienen. Want ben helemaal eens met je opmerkingen over kiwi’s…Daarom eet ik ze ook niet zo graag. groetjes Tannie

  • Inge

   k ben benieuwd en wat super cool kiwi’s uit eigen tuin, ik wist niet dat je ze in Nederland kan laten groeien.

 3. W.

  Ziet er wel lekker uit. Ik hou alleen zelf niet zo van kiwi’s maar als je graag zachte kiwi’s wil is misschien een tip om te kijken waar ze vandaag komen. De harde komen vaak uit ItaliĆ« en de zachtere/betere kiwi komen uit nieuw Zeeland. (Dit geld overigens voor het meest gangbare ‘merk’)

 4. tannie

  Ze zijn gemaakt hoor! Even een kort verslagje: Ik had twee kleine kiwi’s en een grote. Pureren is met de staafmixer een makje. (tip: in bijbehorende diepe staafmixbeker pureren en niet in bakje ivm spetters) Ik kreeg best heel wat natte kiwi-massa en ik was benieuwd of dat dik ging worden. Een kwart meer chia en gojibessen genomen en gewoon de 50 kokos. ‘t Werd een prima ‘deeg’. ( k Heb daar gelijk al van gesnoept. In een glaasje geschept. Dit stond ook heel leuk. Ik zat te verzinnen dat dit met bv een topping van pistachenoten heel leuk zou zijn als een dessertje ofzo;-) Trouwens granberries smaken er ook goed bij, Na een nachtje in de koelkast ongeveer zes balletjes gemaakt. Je moet wel flink aanduwen. Ipv chocolade koos ik voor gesmolten kokosolie gemengd met cacao en bt kokossuiker. (de bekende ‘kokos-olie-chocolade’) Maar dit was niet heel handig want is erg dun als het warm is en dringt beetje in de ballen en je krijgt een minder mooie laag. Echte chocolade werkt vast beter. Ik vond het in ieder geval super lekker en je krijgt zo heel makkelijk en toch nog steeds heel gezond je kiwi’s binnen. Ook volgende dag nog erg lekker. En gelijk een bestemming voor mijn goji-bessen die op een of andere manier los geen favoriet van me zijn. Dank voor je leuke ideetje hoor. gr Tannie

  • Inge

   Bedankt voor je uitgebreide review :) Wat je misschien kan doen is kokos-olie-chocolade mengsel iet wat laten afkoelen zodat het wat dikker word, misschien gaat het dan beter. Goji bessen weken helpt overigens ook heel goed om ze beter weg te krijgen ;)

 5. Anonymous

  Of de balletjes eventjes aanvriezen voor je ze door de kokosoliechocolade haalt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.