Je gelooft het bijna niet maar het laatste cruesli recept was al weer zo’n 2 maanden geleden. Ik denk niet dat ik ooit zo lang geen cruesli recept heb gepost, want ik <3 cruesli en het wordt in huize De Bakparade vaak gemaakt. Ik vind het heerlijk als ontbijt, als topping voor wat appelmoes, als topping voor banaanijs of gewoon zo uit het handje.
Deze keer een cruesli met gepofte amaranth en havervlokken als basis, omdat ik nog heel veel gepofte amaranth had liggen van de amaranth hazelnootcups. De amaranth voegt een heerlijke knapperigheid toe aan deze cruesli en uiteraard een berg gezonde voedingsstoffen.
Nodig:
80g gepofte amaranth
120g havervlokken
50g geraspte kokos
2 el kokosolie
4 el honing
3 el appelmoes
flinke hand kokosblokjes
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Smelt de kokosolie en honing en roer de appelmoes erdoor.
3. Meng in een grote kom de amaranth, havervlokken en kokos.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge.
5. Schep het mengsel op de bakplaat en zet in de oven.
6. Bak 30 minuten, maar roer tussendoor 1-2 keer door. Laat afkoelen in de oven.
Suzanne
Hoi, ik zag dat één van de ingrediënten van de kokosblokjes gelatine is. Voor degenen die vegetarisch eten, is dat wel belangrijk, lijkt me (gelatine wordt gemaakt van dood beest ;-)
Inge
Heyy Suzanne wat goed dat je het zegt dat wist ik niet :( maar ik vind het heel erg stom want die blokjes zijn zo lekker
Lucinda
Gelatine is nog te vervangen door een plantaardig alternatief. Maar het bevat ook nog eens 3 soorten suiker. Is het dan niet raar om het als superfood te verkopen?
Inge
Volgens mij word het niet als superfood verkocht, maar als het wel zo is dan is het idd stom
Elsbet | La Vie Pure
Oh, cruesli, altijd lekker!