Banaan Pindakaas Chiazaad Pudding

posted in: Glutenvrij, Ontbijt | 7

banaanchia

Ik ben volgens mij de laatste persoon die Body en Fit Shop ontdekte, maar ik ben heel erg blij dat ik het heb ontdekt. Want bij Body en Fit, een gewoon Nederlands bedrijf, kun je online allerlei verschillende soorten superfoods verkoopt tegen hele goede prijzen. Ze verkopen overigens ook allerlei sportsupplementen en eiwitproducten (niet dat ik die echt nodig heb). Als ik bestel vind ik het altijd leuk om een beetje rond te neuzen en een artikel dat ik nog niet ken mee te bestellen om zo steeds weer nieuwe dingen te ontdekken.

En toen vond ik het pindakaaspoeder, hierbij worden pinda’s geroosterd en dan wordt een gedeelte van het vet eruit geperst. Je houd dan een poeder over dat de goddelijke smaak van pindakaas heeft, maar dan met 75% minder vet en 140% meer eiwitten. Ik zou het zelf niet zo snel op brood gebruiken, het is iet wat droog door het verwijderen van de olie, maar voor het gebruiken in gerechten waar je een pindakaas smaak aan wilt geven is het perfect.

Zoals bij deze heerlijke chiazaad pudding. Want chiazaadpudding is nog altijd een favoriet ontbijtje. Ik zoet deze heerlijke pudding met banaan en geef het de heerlijke smaak van pindakaas met de pindakaaspoeder. Een toppertje om je ochtend goed en vrolijk mee te beginnen!

P.s. chiazaad kan je ook body en fit shop bestellen.

 banaanchia2

[hcolumns]

[columnhelper col-md-6]

Nodig:
2 el chiazaad
2 el pindakaaspoeder
2 bananen
250ml sojamelk

Hoe maak je het:
1. Prak de bananen fijn in een kom.
2. Meng het chiazaad en pindakaaspoeder en door de banaan.
3. Roer de melk door het mengsel.
4. Laat de chiazaad pudding een nachtje dat in de koelkast staan.

Geeft 2 porties

[columnhelper col-md-6]

Schermafbeelding 2015-01-31 om 22.02.10

[/hcolumns]

 

 

 

7 Responses

 1. Anoniem

  Wat grappig, toevallig zag ik gisteren ook de pindakaaspoeder bij body&lift.
  Vroeg me al af wat ermee te maken. Leuk om te proberen, dank voor je recept.

 2. Monique

  Hey Inge, als je nog eens bij iHerb besteld moet je eens zoeken op peanut flour. Die is ook erg goed, of PB2 (bij iHerb goedkoper dan bij B&F), je hebt die ook met chocolate peanut butter smaak. Lekkerder dan de pindameel die je nu hebt geprobeerd (maar dat is mijn persoonlijke mening dan).

  Ik weet overigens niet waar je je dadels koopt, maar je zou ook eens bij B&F moeten kijken, daar heb je een dikke pot dadels voor best weinig, dacht ik!

 3. Francine

  Deze week had ik eens een pak (ongezoete) sojamelk in huis, dus moest dit zeker even uitproberen!
  Vanochtend voor de tweede keer hiermee ontbeten, ik vind het zooo lekker!
  Ipv pindakaaspoeder heb ik er gehakte pinda’s en pompoenpitjes in gedaan.
  Top recept!

 4. W.

  Ik maak er satésaus mee! Met ketjap manis, maïzena, zout en water. Voor de rest gebruik ik het te weinig. Ben vooral blij dat er bij de body en fit shop niet zoveel onzinnigs wordt toegevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.