Wortel Gebakken Havermout

posted in: Ontbijt | 9

wortelhavermout1

Ik ben dol op overnight oats of op gewoon gekookte havermout, maar soms wil je gewoon iets anders. Daarom maak ik soms in het weekend in de oven gebakken havermout. Het voelt dan net alsof je ‘legaal’ een taartje mag eten als ontbijt, heerlijk! Dit recept verscheen eerder op De Bakparade (op 29 april 2012),  en was geinspireerd op de gebakken zoete aardappel puree havermout. Die is overigens ook heel erg lekker,  maar kost wat meer moeite omdat je zoete aardappelpuree moet maken.
Dit recept verdiende wel een nieuwe foto en wat extra liefde, vandaar dat hij opnieuw verschijnt op de Bakparade.

wortelhavermout

Nodig:

  • 40g havermout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 70g fijn geraspte wortel
  • 1 tl lijnzaad
  • 5 druppels (vanille) stevia
  • evt. 2 el cacao nibs

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng de havermout, kaneel, bakpoeder, lijnzaad en cacao nibs in een klein kommetje.
  3. Meng de melk, geraspte wortel en stevia in een klein kommetje.
  4. Roer beide door elkaar en giet in een kleine ovenschaal of bakje dat in de oven kan.
  5. Bak 20 minuten totdat het lichtbruin en een beetje gerezen is.

Geeft 1 portie

9 Responses

  1. Anonymous

    Moet je dit zo opeten? Of moet je het door de yoghurt of met yoghurt eten bv?
    Want wat is ook die klodder wit op de laatste foto?

    • De Bakparade

      Je kan het gewoon zo eten, maar ik kan s ochtends droge dingen niet zo goed weg krijgen, dus ik eet het met een scheut vanille vla erover ;)

  2. Lot

    Ik ben de koelkast aan het legen omdat ik een paar dagen weg ga en had nog worteltjes. Dubbele hoeveelheid gemaakt en nog wat cocosrasp toegevoegd en koekkruiden. Melk was te weinig en dus met water aangevuld. In 2 bakjes gedaan, na 20 min. was het nog te nat, weer 20 min. en nu is de wortel beetje erg gaar. Maar het smaakt erg lekker, warm was het ook lekker. Daarom ga ik het morgen als ontbijt opbakken. Het lijkt me ook een goede basis om soort pannenkoekjes van te maken.

  3. Marike

    Vanmorgen geprobeerd én het was delicious! Ik heb er wel een kommetje soya yoghurt bij genomen want anders is het vrij droog. Thnx!!

    Liefs,

    Marike

  4. Anonymous

    Ik heb het met amandelmelk en Brinta gemaakt, dat was ook heel lekker! Ik ga het eens met pompoen proberen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.