Disclaimer: bevat suiker uit banaan en appelmoes
Na de Hennep Appel Muffins ben ik helemaal in de ban geraakt van hennepzaad. Want al zijn de zaadjes ienimine klein ze voegen een grootse hoeveelheid voedingswaarde, smaak en textuur toe. Dus besloot een andere variant te maken,
een met banaan en cacao nibs.
Nodig:
90g roggemeel (of speltmeel)
30g havermout
30g havervlokken
40g hennepzaad (ik koop mijne altijd bij Body en Fit)
1 1/2 tl bakpoeder
snuf zout
60ml appelmoes
1 kleine banaan, fijngeprakt
90ml sojamelk
10 druppels stevia
flinke hand cacao nibs
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een kleine tulband of bekleed de bodem van een kleine springvorm met bakpapier.
2. Meng het roggemeel, havermout, muesli, hennepzaad, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Meng in een aparte kom de appelmoes, banaan, stevia en sojamelk.
4. Roer de natte ingrediënten door de droge. Schep de cacao nibs erdoor.
5. Schep het beslag in de kleine tulband of springvorm en bak 30-40 minuten, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.
Geeft 6-8 plakken
alexa
ziet er heel erg lekker uit!
Hanneke
Dit ziet er zalig uit! Ik ga het aankomend weekend eens maken. Mmmmm…..
Inge
Let me know als je het gemaakt hebt :)