Ik ben dol dol op granola oftewel cruesli of krokante muesli.
Het is lekker door de yoghurt, over wat ijs, over wat appelmoes (net een crumble) of gewoon uit de hand.
Ik heb heel veel granola recepten op de Bakparade staan, maar deze is redelijk bijzonder want deze bevat een gek ingrediënt. Er gaan namelijk vermalen rijstwafels in, die voor een heerlijke luchtige en spannende textuur zorgen.
Wat is jouw favoriete granola?
Nodig:
3 el pindakaas
3 el dadelsiroop of 3 el honing
1 el cacao
200g havermout
4 rijstwafels, in kleine stukjes
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Meng de pindakaas, dadelpasta en cacao in een grote kom.
3. Schep de havermout en rijstwafels door het pindakaasmengsel zodat alles een laagje heeft.
4. Schep het mengsel op de bakplaat. Bak 15 minuten door en bak nogmaals 15 minuten.
5. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.
Sandra
Hmmm ik heb al vaak granola gemaakt maar dit is wel een heel bijzondere versie. Klinkt goed!
Nicole
Oh dat klinkt lekker! Deze ga ik uitproberen. Ik laat het je weten wat ik er van vond.