Appel Rozijn Havermout Ontbijtkoek

posted in: Ontbijt, Suikervrij | 9

Dit is een update van een recept dat verscheen op 28 augustus 2012 

Havermout kun je natuurlijk tot pap maken, super lekker, makkelijk en gezond.
Maar ook een beetje saai. (Tenzij je natuurlijk heerlijke overnight oats)
Je kan er veel leukere dingen mee doen; je kunt er koekjes mee maken, je kunt er cruesli van maken of
je kan er een een enorme koek van maken die zo gezond is dat je hem makkelijk als ontbijt kan eten.
En als je dan ook nog wat fruit als topping gebruikt, dan heb je een perfect gebalanceerd en lekker ontbijt.

 

ontbijt havermout koek

Nodig:
40g havermout
3 el (boekweit) bloem
3 el appelmoes
1/4 tl kaneel
1 tl chia zaad of lijnzaad
1/4 tl bakpoeder
evt paar druppels tevia
handje rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Meng de havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en chia zaad in een klein kommetje.
  2. Roer de appelmoes, stevia en rozijnen door het havermoutmengsel.
  3. Schep het beslag op een klein bord dat bekleed is met bakpapier.
  4. ‘’Bak’’ 2-3 minuten op het hoogste vermogen in de magnetron.

Genoeg voor 1 persoon

De appelcompote maakte ik zoals in het recept voor de Quinoa Banaan Pannenkoeken, maar in plaats van jam gebruikte ik appelmoes en ik voegde wat rozijntjes toe. 

(Visited 5,718 times, 1 visits today)

9 Responses

  1. Ziet er lekker uit! Kan ik dit maken en bewaren tot de volgende dag?

    • Dat zou ik denk ik niet doen, je kan wel alles al klaar zetten dan ben je in de ochtend redelijk snel klaar.

  2. Ik gebruik geen magnetron, kan dit ook in de oven?

  3. Lekker,maar de magnetron is verre van gezond!

    • Ik heb zelf geen problemen met de magnetron, gebruik je die liever niet dan kan 15 minuten op 180 graden in de oven ook!

  4. Net voor ontbijt gemaakt, echt heel lekker.mijn zoontje van 5 heeft er ook van gesmuld.Volgende keer probeer ik t eens met muesli ipv havermout, of met wat nootjes erdoor.

  5. Lijkt tamelijk veel op wat ik net maak. Alleen heb ik magere yoghurt gebruikt in plaats van appelmoes.

    50 gram havermout
    50 gram meel
    handje rozijnen
    theelepeltje speculaaskruiden
    kwart theelepel baksoda!
    100 gram magere yoghurt
    5 minuten in de magnetron.
    af laten koelen.

    Die appel eet ik zo wel op :-)

    • Haha klinkt ook goed :)
      Voor morgen of overmorgen staat er een met pompoen op de planning om te maken :)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.