Het was de laatste twee jaar een super hit in blogland de bananenpannenkoeken (je weet wel met alleen banaan en ei). Maar ik zeg
move over bananenpannenkoeken ik introduceer jullie aan haar zusje de zoete aardappelpannenkoek.
Net zo lekker, net zo makkelijk, maar net wat anders qua smaak.
Deze komt zeker vaker terug in huize De Bakparade.
Nodig:
140g zoete aardappelpuree (weet je niet hoe je dat maakt, ik leg het hier uit)
2 eieren
1/2 tl koekkruiden (die je heel makkelijk zelf kan maken)
snuf zout
Hoe maak je het:
- Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie (of andere olie) op middelhoog vuur.
- Meng in een kom alle ingrediënten goed.
- Schep 3 eetlepels beslag in de pan en laat bakken totdat er belletjes in de bovenkant ontstaan (1-2 minuten), draai om
en bak nogmaals 1-2 minuten. Herhaal met de rest van het beslag.
Geeft 4-6 pannenkoeken (afhankelijk van hoe groot je ze maakt), genoeg voor 1 persoon
Sandra
Lekker zeg! En nóg gezonder dan de banaanpannenkoek :-)
Bas
Klinkt erg lekker. Dus dit recept nemen we mee om uit te proberen!
Anna
Vandaag gemaakt. Vond het qua structuur meer omelet dan pannenkoek, maar het was wèl lekker en m’n zoontje heeft er ook van gesmuld.