Gezonde Suikervrije Kokos Brownies

posted in: Brownies | 16

speltkokosbrownies

Disclaimer: bevat alleen natuurlijke suikers uit appels 

Deze brownies zijn awesome on so many levels!
Ze zijn heerlijk van smaak.
Ze zijn heerlijk van textuur.
En ook nog eens veel gezonder dan de normale standaard brownie.
Maken dus!

Ben je niet zo van de kokos? Zoek eens tussen mijn andere brownie recepten!

kokosspeltbrownies2

Nodig:

70g speltmeel
50g geraspte en gedroogde kokos
40g cacao
250ml appelmoes
2 el kokosboter
2 el chiazaad
1/2 tl zout

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
  2. Meng het speltmeel, geraspte kokos, cacao in een grote kom.
  3. Meng in een aparte kom de appelmoes, kokosboter en chiazaad.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
  5. Schep het mengsel in de vorm en bestrooi met nog wat extra kokos.
  6. Bak 20-25 minuten totdat een sate prikker er droog uitkomt.
  7. Laat helemaal afkoelen en snijd dan pas in stukken.

Geeft 8 stukken

16 Responses

  1. femke

    mmm nice ga ik zeker proberen vanmiddag ga ik bij toeval voor mijn zoontje appelmoesje maken de rest kan ik hier voor gebruiken , wel een vraagje kan ik de chiazaad weg ? laten ik ben daar niet zoon fan van , of heeft het een voordeel in het gerecht , gr femke

    • Inge

      hoi femke! Je hebt het chiazaad wel nodig voor de binding, je kunt het eventueel vervangen door lijnzaad als je daar van houd?

  2. Heleen Parre

    Hoi Inge,

    De chocolade brownie was heerlijk.
    maar omdat deze wat aan de platte kant was maak ik er nu een dubbele van met een alternatieve spijslaag er tussen in. Gemaakt van amandelmeel, jam en wat koekkruiden. Ik ben benieuwd ;)

    Met hartelijke groet.

  3. Els

    Ik heb dit recept gemaakt met het idee mijn collega’s ermee te verassen. Maar toen ze waren afgekoeld en ik een hapje nam vond ik ze helaas vrij smakeloos…. ik heb ze dus niet mee durven nemen. Zelf vind ik ze eigenlijk alleen lekker met nog een laagje jam ofzo erop. Heb exact je recept aangehouden.

    Dus helaas, ik vond dit een wat minder lekker recept.
    Ze havermout-banaan-pindakaaskoekjes staan nu in de oven trouwens en die worden ongetwijfeld wel heel lekker. :)

    • Inge

      Ohh das jammer om te horen :( hopelijk bevallen de koekjes wel… Ik zal de brownies binnen kort eens opnieuw maken kijken wat er mis mee is, of dat het gewoon smaken zijn die verschillen groetjes Inge

  4. Hans

    Ik zocht iets om met appelmoes te doen en kwam je recept tegen. Had niet alle ingrediënten dus heb kokosmeel en geraspte kokos gebruikt. Appelmoes met behoorlijk wat kaneel en stevia vers gemaakt. Ipv kokos bestrooien heb ik 90% chocolade gebruikt. De mix in cakevorm en hup de oven in. Ik ben benieuwd -:)

  5. Hans

    Waren super lekker. Nu ander meel besteld en nog eens proberen. Dank voor het recept.

  6. Tim

    Van de week kreeg ik de vraag van een klant naar gebak zonder suiker, ze mocht wel honing en deed zelf veel met dadels.. Op zoek gegaan naar een recept en hierop uit gekomen.
    Na de bakkersopleiding, waar geleerd wordt dat de basis van cake eieren boter suiker en bloem is, zag het recept er uit als voodoo, maar goed openstaand voor nieuwe ideeën toch uitgeprobeerd.
    Ik heb nog wel bij gezoet met honing, maar ben nog niet helemaal tevreden met de smaak, volgende keer meer honing(stevia of een andere stroop om hem vegan te houden)
    Maar wat mij helemaal opvalt is dat er niks geen werking in zit.
    Is dit op te lossen met een beetje bakpoeder?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.