Chocolade Pindakaas Banaanbrood

posted in: Brood, Suikervrij | 4

 

pindakaas banaanbrood2

Banaanbrood het is en blijft een favoriet. Ik blijf dan ook nieuwe banaanbrood varianten verzinnen. Dit maal een variant met mijn meest favoriete ingrediënt ooit: PINDAKAAS!!! Nu zou je denken dat pindakaas niet beter kan, toch? Nou dan heb je nog niet de chocolade variant van Body en Fit geprobeerd, dat is toch wel next level pindakaas. Zeker een keer proberen. Mocht je dit brood nu graag willen proberen, maar geen zin in chocolade pindakaas? Je kunt het brood ook makkelijk met normale pindakaas maken!

Niet zo’n pindakaas fan?
Ik kan de volgende banaanbroden ook van harte aan bevelen :)

 

banaan pindakaasbrood

Nodig:

120g volkorenbloem
40g cacao
90g pindakaas (ik gebruikte de chocolade variant van Body en Fit)
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
3 rijpe bananen
2 el lijnzaad
6 el water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier
  2. Meng de volkorenbloem, cacao, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Pureer in een aparte kom de rijpe banaan. Roer de pindakaas, lijnzaad en water erdoor.
  4. Schep de natte ingrediënten door de droge.
  5. Schep het beslag in de vorm.
  6. Bak het brood in 50 minuten gaar in het midden van de oven, totdat een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 8-10 plakken 

 

4 Responses

  1. Marlotte

    Yummy, ik heb gisteren ongeveer dezelfde gemaakt, alleen dan met kokosmeel. Oh, zo lekker pindakaas in een bananenbrood.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.