Cottage Cheese Banaan Brood

posted in: Brood | 5

cottagecheesebanaanbrood

Mijn leven en vooral mijn eetgedrag verloopt altijd in fases. Deze fases begonnen al vroeg als klein meisje at ik ruim 5 jaar lang elke dag kipfilet op mijn brood, op een gegeven moment werd ik het zat en at ik een paar jaar alleen maar grillworst op mijn brood. Tegenwoordig zijn de fases wat korter, maar ik kan me begin vorig jaar herinneren dat ik een aantal weken heel veel vla at of weken waarin er met een gerust 2kilo Jonagold appel erdoor heen gaan. En zoals je misschien wel had gemerkt zit ik nu in een cottage cheese fase, er gaat hier misschien wel een halve kilo cottage cheese per week doorheen. Er komt niet alleen op rijstwafels terecht, maar ook in bijvoorbeeld banaanbrood…

Nodig:

120g cottage cheese (zelfgemaakte cottage cheese recept)
3 bananen
60g appelmoes
2 el lijnzaad
120g spelt meel
60g havermout
1/2tl bakpoeder
snuf zout
hand gehakte pure chocolade.

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
 2. Meng het speltmeel, havermout, bakpoeder en zout in een grote kom.
 3. Doe de cottage cheese, banaan en appelmoes in een kleine kom en pureer met een staafmixer enigszins glad.
 4. Schep de natte ingredi├źnten door de droge.
 5. Schep de chocolade erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
 6. Bak de cake in het midden van de oven in 60-75 minuten gaar, hij is gaar als een sat├ęprikker er schoon uitkomt.

Geeft 10-12 plakken

5 Responses

 1. Els

  Ha Inge,
  Het laatste deel van het recept mist!
  Nu weten we niet hoe lang het brood/de cake moet bakken!

  Hij ziet er wel heel plat uit trouwens, zou meer bakpoeder toevoegen de structuur ten goede komen denk je?

  Groeten, Els

  • Inge

   Heyy Els

   Wat ontzettend stom van mij, het is aangepast.
   Het klopt dat hij erg plat is, ik had alleen een grote cakevorm, als je hem in een kleinere doet, zal het al stukken beter zijn. Het is een redelijk zware cake dus ik weet niet of meer bakpoeder toevoegen zin heeft..

   groetjes Inge

   • Els

    Dankje voor het aanvullen! Kan gebeuren toch :)

    Ik zal eens kijken, cottage cheese zelf maken vond ik echt een openbaring in elk geval, dankzij jouw recept!
    Waarom kost dat zoveel geld in de winkel, vraag je je dan af.
    Maar deze maand eten mijn vriendje en ik 4 dagen per week veganistisch dus houd ik al mijn gezonde baksels ook veganistisch, dan kunnen we ze tenminste elke dag mee naar uni/werk nemen.
    Maar wie weet geef ik dit recept in februari dan een kans!

    • Inge

     Wowie wat knap 4 dagen veganistisch eten, ik weet niet of ik het zou kunnen, doe je mee aan de vegan challange? Laat je me weten als je het hebt gemaakt?

     • Els

      Ja het heet de veggie-challenge, maar merk er eigenlijk niets van, je krijgt alleen iedere dag een mailtje met recepten (van de veganchallenge, dus is eigenlijk hetzelfde denk ik).
      Maar veel (bak)recepten op jouw site zijn al veganistisch! Al mijn tussendoortjes maak ik zelf dus dat is geen enkel probleem :).
      En we koken ‘s avonds veel zodat we ook genoeg hebben voor lunch, dat doen we al ruim een jaar. Heel fijn, en dan hoef je niet alleen maar boterhammen met pindakaas of hummus of pure chocopasta (ja is vegan!) te eten ;).

      Ik laat het je weten als ik het heb gemaakt!
      Els

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.