Glutenvrije Kokos Wafels

posted in: Gebak, Glutenvrij, Suikervrij | 6

Zo post ik drie jaar geen wafel recept en dan krijg je twee wafel recepten in twee weken tijd (vorige week postte ik de healthy suikervrije wafels).

In dit recept gebruik ik kokosmeel. Ik heb namelijk heel veel kokosmeel doordat ik de laatste paar weken heel veel zelfgemaakte kokosmelk heb gemaakt. De kokos zorgt voor een heerlijke tropische smaak en zorgt voor heerlijke crispy wafels. Ik beloof je deze wafels zijn zo lekker, je merkt absoluut niet dat ze geen gluten en geen toegevoegde suiker bevatten!

banaanwafels

Nodig:

2 el chia zaad + 6 el water
100g havermeel
50g geraspte en gedroogde kokos of kokosmeel
15g eiwitpoeder (of 10g extra kokos)
1.5 tl bakpoeder
snuf zout
250ml (kokos)melk (ik gebruikte uiteraard mijn eigen gemaakte)
2 el kokosolie
1 banaan, gepureerd

Hoe maak je het: 

 1. Vet het wafelijzer in en verwarm het voor.
 2. Meng het chiazaad met water en zet even weg.
 3. Meng het havermeel, kokos, eiwitpoeder (als je dat gebruikt), bakpoeder en zout.
 4. Roer de banaan, kokosmelk en gesmolten kokosolie door het chia zaad mengsel.
 5. Schep de natte ingrediënten door de droge en roer goed door.
 6. Schep het beslag in het wafelijzer en bak ongeveer 5 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.

Geeft 5-6 wafels. 
Je kunt de wafels makkelijk invriezen en dan opwarmen in de broodrooster.
Voedingswaarde zie hier

 

6 Responses

 1. ohladybake

  deze zien er echt wel heerlijk uit!
  wafels zijn niet meteen iets wat ik uit mijzelf zou bakken maar daar kan wel eens verandering in komen met dit recept!
  liefs

 2. Anne-Sophie

  Nomnomnom, die zien er zalig uit, Inge!
  Eén probleempje: ik zit op kot en een wafelijzer behoort niet tot mijn bescheiden keukenuitrusting. Denk je dat ik er ook pannenkoekjes van zou kunnen bakken? (een koekenpan heb ik wel ;) )

 3. Joyce

  Ik heb deze wafels vanmorgen als ontbijt proberen te bakken met wafelijzer. Maar telkens gingen boven en onderkant los van elkaar en eindigde ik met allemaal stukjes wafel. Die smaakten wel lekker trouwens. Ik heb ‘t ijzer goed ingevet. Ik heb ‘t met vloeibare boter en olie geprobeerd, maar lukte allebei niet.

  • Inge

   Ohh neeeeee wat jammer. oke reden die ik kan bedenken waarom dit zou kunnen gebeuren (het gebeurt bij mij ook wel eens):
   – Het ijzer is niet warm genoeg, laat het echt 10 minuten opwarmen voordat je er beslag in doet.
   – Je doet het ijzer te vroeg open, laat ze zeker 3-4 minuten bakken en doe het ijzer dan een heel klein beetje open om te kijken of de wafels al gaar zijn, zijn ze gaar, maar dan blijft de bovenkant toch een beetje kleven, een duwtje met een vork is vaak al genoeg om de bovenkant los te krijgen.
   – Je hebt het recept veranderd?
   Misschien maak ik binnenkort een video van hoe ik de wafels maak, dan kan ik mijn trucje laten zien, is dat een idee?

   • Joyce

    Bedankt voor je reactie. Ik heb ‘t recept gevolgd. Misschien nog ‘n keer proberen en dan iets langer…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.