Creamy Courgette Soep

posted in: Soep | 0

creamy courgette soep

Soep ik ben er dol op, ik zou het elke dag kunnen eten. Als lunch, als avondeten of als tussendoortje. Soep kan altijd!
it maal een recept voor een lekkere romige courgette soep waar geen room aan te pas komt, ik maakte de soep romig met een combinatie van cashewnoten, edelgist en cottage cheese, uniek maar heel erg lekker!

Nodig:
2 flinke handen basilicumblaadjes (ongeveer 10g in totaal)
25g cashewnoten
2 el edelgist of Parmezaanse kaas
3 el cottage cheese
1 el water
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 courgettes, in blokjes
750ml bouillon

Hoe maak je het: 

  1. Maak eerst de romige saus. Doe 1 hand basilicum, de cashewnoten, edelgist, cottage cheese en 1 el water in een kleine kom en pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook in een paar minuten glazig.
  3. Voeg de courgette toe en bak nogmaals een paar minuten.
  4. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook, laat 10 minuten koken.
  5. Neem de soep van het vuur, voeg de saus (laat een beetje achter voor garnering)  en de andere hand basilicum toe en pureer met de staafmixer tot een mooie gladde soep.
  6. Garneer eventueel met wat courgette reepjes, overgebleven saus en wat extra basilicum

Geeft 2-4 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.