Cottage Cheese Champignon Curry

posted in: Hoofdgerecht, Uncategorized | 7

honing

champignon curry

Dit gerecht is zoooo lekker, een hele lekkere romige curry saus op basis van cottage cheese vol heerlijke Indische kruiden, je waant je bijna in India :)

Nodig:
25 g cashewnoten
200ml (kokos)melk, warm
2 uien, gesnipperd
3 bolletjes stamgember
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 tl kerriepoeder
1 tl kaneel
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkurma
1 tl zwarte peper
1/2 tl gemalen komijn
200g cottage cheese
400g champignons
50g rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Giet de warme melk over de cashewnoten en laat 15 minuten staan en pureer het vervolgens tot een glad mengsel.
  2. Verwarm een grote en diepe pan met een scheut olie en bak de uien 5-10 minuten goudbruin.
  3. Voeg de specerijen, knoflook en gember toe en bak 1 minuut, ze gaan dan heel erg geuren.
  4. Voeg het melk/cashewnoot mengsel, cottage cheese, champignons en rozijnen toe en breng het mengsel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat 20-30 minuten pruttelen, bij dit gerecht is langer beter. Als je het mengsel na 30 minuten nog te dun vind, voeg je 1 el maizena gemixt met een beetje water toe en laat kort koken.
  6. Serveer met rijst of zoals ik dit met courgette noodles en nog wat extra cashewnoten!

Genoeg voor 2 personen

7 Responses

  1. astrid

    Gistermiddag wist ik niet wat ik zou koken maar ik wilde iets van een curry of zo…. Toen las ik jou blogpost! Heerlijk, we hebben gesmuld!

  2. anne

    lijkt me heerlijk, toch nog even een vraagje. in je omschrijving staat honing maar in de ingredienten vind ik het niet terug. Wel of niet toevoegen? Kun je hier gewone melk voor gebruiken?

  3. astrid

    @ Anne: ik denk dat je dat niet moet doen, Gewone melk is dunner, dan wordt het erg “soeperig”en het is juist de kokosmelk die het tot curry maakt en de heerlijke smaak geeft. Maar misschein denkt Inge er anders over?

  4. Inge

    Hey Astrid en Anne,
    Oeps Anne ik had je tweede vraag niet gezien ;) Ik heb het ook wel eens met gewone melk gemaakt, het word dan inderdaad wat soeperiger, ik gebruik dan het maïzena trucje om het wat te binden. Maar met kokosmelk wordt het sowieso lekkerder, dus ik zou daar voor gaan ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.