Suikervrije Rabarber Pecannoten Repen

posted in: Repen, Suikervrij | 1

 

 

rabarber repen-min

 

Dit recept is geïnspireerd op de kersen muesli repen, mocht je niet van rabarber houden dan zijn die repen een aanrader!
Maar houd je wel van rabarber dan is dit echt een aanrader om uit te proberen, een combinatie van een heerlijke hartige bodem op basis van havermout, een romige licht zoete rabarber vulling en een topping van kruimelige havermout. Jammie!

 

rabarber repen 2-min

Nodig voor vulling: 

350g rabarber, in boogjes
125ml sinaasappelsap
50g dadels, in stukjes
2 el chia zaad

Nodig voor bodem: 

150g muesli
60g fijngehakte pecannoten
60ml water
100g suikervrije appelmoes
30g kokosboter
Hoe maak je het:
  1. Doe de rabarber, sinaasappelsap en dadels in een pan met een dikke bodem. Breng op middelhoog vuur aan de kook, zet laag, leg de deksel erop en laat 10-15 minuten pruttelen, totdat de rabarber uit elkaar gevallen is.
  2. Zet het vuur uit en roer het chiazaad door het rabarber mengsel en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik zoals ik een repenvorm.
  4. Meng in een grote kom het water, appelmoes en gesmolten kokosboter. Roer de de muesli en pecannoten door de droge ingrediënten d.
  5. Neem 2/3 deeg van het deeg en duw stevig op de bodem van de cakevorm of repenvorm.
  6. Verdeel 1 grote theelepel van het rabarbermengsel over de deegbodem.
  7. Verkruimel de rest van het deeg over de bovenkant.
  8. Bak 25-30 minuten.
  9. Laat helemaal afkoelen en snijdt dan in stukken of haal uit de vorm. Pas wel op de repen zijn een beetje fragiel.

Geeft 8 repen – je houdt rabarbercompote over

Disclaimer: Dit recept bevat natuurlijke suikers uit dadels en sinaasappels.

One Response

  1. Lijkt me erg lekker, gezond en gemakkelijk te maken. Bedankt voor het recept!

Leave a Reply