Kersen Banaan Brood

posted in: Cake, Gebak | 1

banaan kers brood 1 -min

Eindelijk de tijd van een van mijn meest favoriete fruitsoorten is weer aangebroken. De bomen hangen weer vol, de winkels liggen weer vol met heerlijke zoete, prachtige bordeaux rode kersen! Ik ben echt dol op kersen, ik kan maar een nadeel bedenken, ze eten, of nouja het uitspugen van de pitten, kan bijna niet elegant. Maar met dit kersen brood hoef je je daar geen zorgen over te maken, de pitten haal je er thuis al uit, zodat je je op je werk of op school daar geen zorgen over hoeft te maken en gewoon kan genieten van de heerlijke kersen smaak.

Wist je overigens dat je kersen heel makkelijk kan ontpitten met het decoreermondje van een spuitzak? Zet het dopje plat op tafel met het mondje omhoog, dus de kers er bovenop en de pit floept er uit. Kijk bespaar ik je weer de aanschaf van een keukengadget die vervolgens  364 dagen per jaar stof zou lopen te verzamelen in je keukenkastje ;0

En nu ren naar de winkel haal een kilo kersen, snoep er van onderweg, kom thuis, bak dit brood, snoep nog wat meer kersen, en geniet van het brood!

banaan kers brood 2-min

 

Nodig:

250g volkoren speltmeel
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 el chia zaad
3 bananen
120g appelmoes zonder suiker
150g kersen + 6 extra voor garnering

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Ontpit de kersen en snijdt de 150g in grove stukken.
  3. Meng het speltmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
  4. Pureer in een andere de kom de bananen en roer de appelmoes, chiazaad en kersen erdoor.
  5. Meng de natte ingrediënten door de droge, totdat alles goed gemengd is.
  6. Schep het beslag in het cakeblik en garneer de bovenkant met de extra kersen.
  7. Bak de cake in 45 minuten gaar. De cake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.

Geeft 12-15 plakken

  1. w.

    Ik heb vandaag mijn allereerste bananenbrood gemaakt.. in een oven schaal want ik kon geen cakevorm vinden.. Ik ben heel benieuwd hoe het smaakt aangezien ik geen banaanliefhebber ben.. Ik vroeg me wel af waarom je naast de banaan ook appelmoes gebruikt? Dat lijkt me dubbel op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.