Zal ik iets bekennen? Mijn meest favoriete granola is niet zelfgemaakt, hij komt een winkel **ohhhh***. Ja ik kan de granola van de Lidl niet weerstaan, hij is zoooo lekker! Hij is zelf zo lekker dat ik hem altijd grappend ”crack granola’ noem. Maar we weten allemaal dat de granola uit de winkel niet de allergezondste is, dus maak ik het altijd zelf. Deze notella granola is wel een hele goede tegenstander van die heerlijke Lidl granola, hij is licht zoet me de heerlijke aardse smaak van hazelnoten, en een snuf cacao om hem echt aan nutella te laten denken. Maar in tegenstelling van de Lidl granola, bevat deze granola alleen suiker uit dadels en een beetje goede vetten uit hazelnootboter. Je kunt dus zonder zorgen elke ochtend van deze granola smullen!
Nodig:
50g dadels zonder pit of 1 banaan
2 el hazelnootboter
1 el cacao
100g speltvlokken
100g havermout
25g hazelnoten, grofgehakt
Hoe maak je het:
1. Zet de dadels onder met heet water en laat 20 minuten wellen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Giet de dadels af, maar houdt een beetje van het weekwater achter.
4. Doe de dadels samen met 2 el weekwater of de banaan, hazelnootboter en cacao in een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
5. Voeg de speltvlokken, havermout en hazelnoten toe en pulseer totdat alles gemengd is.
6. Schep het mengsel op de bakplaat en spreidt goed uit.
7. Bak de granola 30 minuten, roer halverwege een keer door. Tip: voor extra crispy granola laat je hem afkoelen in de oven.
Geeft 4-6 portiesĀ
astrid
Hoi Inge, we hadden het net over granola en dat dat juist door de suikers niet zo gezond is als het klinkt. Deze klint super. Waar haal jij hazelnootboter of maak je dat zelf?
Rob Alberts
Lekker en makkelijk recept
Zelf Zou ik het muesli noemen.
Maar dat Maakt weinig uit. Of is er well een verschil?
Smakelijke groet,