Appel Braam Crumble (in een Appel!)

posted in: Desserts, Glutenvrij | 1

appel braam crumble-min

We rijden naar de begin coordinaten van de cache, we komen uit op een verlaten industrieterrein. Dan begint de zoektocht, we kruipen langs een hek, lopen een heuveltje omhoog en komen op een verlaten spoorwegbaan terecht, een prachtig stukje natuur dat ik nog nooit had gezien in mijn eigen stad. Ik kan mijn ogen niet geloven maar rond de spoorbaan staan meters en meters aan bramenstruiken, helemaal vol de prachtigste diep zwarte bramen. Ik kan mijn geluk niet op en pluk een braam, heerlijk zoet en sappig, ik ben in de 7e hemel. We lopen onze geocache af (mocht je hem willen lopen het is deze), maar aan het einde van de cache lopen we uiteraard nog even langs de bramenstruiken en pluk ik ruim een halve kilo van heerlijke zoete, biologische en lokale bramen.
Thuis aangekomen ontdek ik wel meteen het nadeel van deze bramen, het zijn niet bramen die je een lange tijd kan bewaren. Maar geen probleem, ze verdwijnen in mijn buikje, in een smoothie en in deze heerlijke crumble. En maak je geen zorgen, als je geen verse bramen kan vinden, een doosje bramen uit de diepvries is ook geen probleem!

Nodig: 

2 appels
50g bramen
25g gedroogde cranberries (liefst ongezoet)
1/4 tl kaneel
25g havermout
8g kokosbloemsuiker
2 kleine eetlepels kokosboter

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Haal heel voorzicht het vruchtvlees uit de appels, maar zorg ervoor dat je de appelschil niet beschadigt.
  3. Snijdt het klokhuis van het vruchtvlees en snijdt de rest van het vruchtvlees fijn.
  4. Meng de fijngesneden appel met de bramen, cranberries en kaneel.
  5. Vul de appels met het appel en bramen mengsel.
  6. Meng de havermout, kokosbloemsuiker en kokosboter in een kom.
  7. Bedek de appels met een flinke lepel van het havermoutmengsel.
  8. Bak de appels in 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveer eventueel met vanille vla (zelfgemaakte suikervrije kokos vanille vla). 
Geeft twee porties. 

(Visited 307 times, 1 visits today)

One Response

  1. Wat een leuk idee om het in een appel te doen! Het ziet er mooi uit.

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.