Vegetarisch Brood (of Rijstwafel) Beleg Inspiratie

posted in: Lunch | 2

Ik stap s’ ochtends in mijn autootje en opeens zie ik ze vanuit alle hoeken te voorschijn komen. Lange slungels die in slierten achter en naast elkaar fietsen en elkaar van hun fietsen proberen te trekken, meiden met 10 lagen mascara en hun mooiste tassen aan het stuur vol met boeken. Maar ook de basisschool pleinen die weer vol zijn met rond rennende, tikkertje spelende, klimrek klimmende kinderen.
Je kan er niet om heen de scholen zijn weer begonnen!
Dus er zullen weer heel wat broodtrommeltjes vol met broodjes gesmeerd worden, maar zullen we die boterhammen met kaas even achterwege laten en voor wat spannender broodbeleg gaan? Inspiratie nodig? Ik zette 8 verschillende broodbeleg(combinatie) voor jullie op een rijtje, maar ik ben ook benieuwd wat is jouw favoriet broodbeleg?

 

rijstwafelfeest1-min

1. pindakaas met komkommer
2. geitenkaas, walnoten en honing
3. pesto, geitenkaas en puntpaprika
4. cottage cheese, avocado, zeezout en zwarte peper

rijstwafelfeest2-min

5. pindakaas met banaan
6. avocado en gekookt ei
7. cottage cheese, jam en blauwe bessen
8. roerei met kaas

2 Responses

  1. w.

    Vegan selderij salade (selderij uit een potje op een laagje vegan mayo) mmm.., pindakaas met alfalfa, avocado met alfalfa, kruiden zout en gedroogde ui of rauwe tomaat met oregano, zout en een drupje olijolie. Dat laatste is dan wel lekkerder of geroosterd brood (of gedroogd brood).

  2. w.

    Oe.. of van die bruchetta mix (bijv. van de xenos) en dan die met warm water aanmaken ipv olie aanmaken, ik zou voor de smaak wel een half theelepeltje extra vergine oliijfolie toeoegen. Dat is ook echt heel lekker… Maar mijn liefste beleg is gewoon halvarine (of als ik echt wil smokkelen grasroomboter) met zout of kruidenzout/herbamare . Echt heel basic maar echt iets uit m’n jeugd dat is blijven hangen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.