Appel Ring Pannekoeken

posted in: Ontbijt, Suikervrij, vegan | 4

appelpannenkoeken1-min

Heyy psst, ik ga je iets bekennen, maar je moet het niet doorvertellen he! Ik maak altijd American pancakes, omdat ik ze lekkerder vind dan normale pannenkoeken, maar ook (en dat is de belangrijkste reden) omdat ik geen normale pannenkoeken kan bakken. Op een of andere manieren mislukken mijn pannenkoeken ALTIJD. Ze bakken aan, ik krijg ze niet omgedraaid, ze zijn nog rauw van binnen, het lukt gewoon niet.
Maar weet je wat dat maakt helemaal niet uit, want American pannenkoeken zijn ook heel erg lekker en al zeker als je er dan ook nog eens appelringen in mee laat bakken. En als extra punt zien deze pannenkoeken er ook nog een heel erg leuk uit :)

appelpannenkoeken2-min

 

 

Nodig:
1 kleine banaan
1 el lijnzaad
120ml plantaardige melk
60g volkoren roggemeel
1/2 tl bakpoeder
snuf zout
1 appel, klokhuis verwijderd

Hoe maak je het:

  1. Pureer de banaan en roer het lijnzaad en de melk erdoor.
  2. Meng in een kleine kom het roggemeel samen met het bakpoeder en zou.
  3. Roer de natte ingrediënten door de droge.
  4. Snijdt de appel in ringen.
  5. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  6. Haal de appelringen door het beslag totdat ze helemaal bedekt zijn en leg ze dan in de pan.  Het kan zijn dat het niet super goed blijft plakken, je kan dan hem dan aan een kant erin dopen en in de pan leggen en er nog een lepel beslag over scheppen.
  7. Bak in 3-5 minuten goudbruin, draai om en bak de andere kant ook goudbruin.

Geeft 4 pannenkoeken, genoeg voor 2 kleine eters, of 1 grote eter. 

(Visited 1,172 times, 1 visits today)

4 Responses

  1. Wat een leuk idee, met appelringen. Ik ga ze zeker binnenkort uitproberen!

  2. Vroeger bakten wij thuis altijd pannenkoeken met appeltjes erin en wanneer mama zo’n stapel pannenkoeken op het aanrecht durfde laten staan, zaten er tegen ‘s avonds in bijna elke pannenkoek gaatjes omdat ik alle appeltjes eruit had geplukt en had opgegeten (I LOVE appeltjes in pannenkoekdeeg :D ). Dit recept is dus oop m’n lijf geschreven, dankjewel, Inge!

    p.s.:Je moet het pannenkoekenrecept vanop de dozen zelfrijzend bakmeel van Imperial eens proberen, die werken altijd ;) (http://www.ilovebaking.be/nl-be/dessert-recepten/pannenkoeken-wafels/pannenkoeken )

  3. Irene van der Pas

    Net getest: erg lekker! Nog bestrooid met kaneel/speculaaskruiden
    Ik had alleen mogelijk te weinig olie in de pan, omdat het deegje aan de bodem bleef plakken

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.