Artisjok Risotto

posted in: Hoofdgerecht | 0

artisjok risotto

 

 

Artisjok is echt zo’n raar ding, ik vind het super lekker maar ik heb echt geen idee wat ik er mee moet doen (buiten op een pizza leggen). Maar the boyfriend had bedacht dat het awesome zou zijn om artisjok in risotto te verwerken (we hebben een dingetje met risotto) en dat bleek een verbazingwekkend goed idee! Zeker toen ik het combineerde met het frisse van citroen, het kruidige van tijm en een flinke lepel ricotta voor de romigheid. Het leidde uiteindelijk tot een heerlijke romige verrassende rissotto die je zeker een keer moet uitproberen!

Nodig:

125g risotto rijst
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 blik artisjokken
1/2 tl gedroogde tijm
700ml bouillion
3 el ricotta
rasp van 1 citroen
sap van 1/2 citroen

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de ui 2 minuutjes, voeg de knoflook toe en bak nogmaals 1 minuuut.
  2. Voeg dan de rijst toe en bak 2 minuten totdat de rijstkorrels een beetje glazig beginnen te worden.
  3. Voeg de tijm en 250ml warme bouillion toe en laat het al roerende opnemen.
  4. Voeg de rest van de bouillion schepje voor schepje toe, totdat de rijst gaar is (dit duurt ongeveer 25 minuten).
  5. Voeg de ricotta, citroenrasp, citroensap en tijm toe en warm kort door.
  6. Garneer met peterselie en serveer.

Geeft 2 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.