One Pot Wonder Romige Pompoen Pasta

posted in: Uncategorized | 1

Waarschijnlijk ben ik echt de laatste persoon op deze aarde die hoorde van de one pot pasta. Het wonder waarbij je alle ingredienten voor je pasta in een pot doet, het vuur aanzet deksel op de pan doet en een kwartier later een heerlijke pasta hebt. Maar beter laat dan nooit zeggen ze.. en deze heerlijke romige pompoenpasta was het wachten zeker waard :)

ps sorry voor de niet zo geweldige foto, het is hier in Australie heel vroeg donker en ik heb niet mijn profi fotografeer gereedschap bij me.

 

pompoenpasta

Nodig:
175g pasta
450g pompoen, in blokjes
1 ui, gesnippert
2 teentje knoflook, gesnippert
1 tl oregano
250ml amandelmelk
4 grote eetlepels cottage cheese
50g geraspte kaas

Hoe maak je het:
1. Maak pompoenpuree van de pompoen. Je kan dat op 3 manieren doen. Of je kookt de pompoenblokjes todat ze gaar zijn en pureert ze dan. Je roosterd de pompoenblokjes een half uurtje op 200 graden en pureert ze dan. Of je doet de pompoenblokjes met een bodempje water in een schaal en zet ze 5-10 minuten in de magnetron totdat ze zacht zijn en pureert ze dan.
2. Doe vervolgens de pasta, pompoenpuree, uit, knoflook, oregano en amandelmelk in een pan en zet op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
3. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes met de deksel op de pan pruttelen.
4. Haal vervolgens de deksel van de pan, voeg de cottage cheese en geraspte kaas toe en laat nog 5 minuten pruttelen totdat het meeste van het vocht verdwenen is.

Genoeg voor 2 personen

  1. Mariska

    Echt lekker! Ik hou enorm van pasta en deze variatie lijkt me echt top. De foto ziet er heerlijk uit en ik ga deze vanavond zeker maken!

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.