I am back!
Na een avontuur van 4 maanden Down Under en een paar weekjes logeren bij mijn ouders ben ik weer terug in mijn eigen huisje inclusief al mijn keukenspulletjes. Om rustig te beginnen met nieuwe recepten, besloot ik oude favoriet uit de kast te halen: de smoothiebowl. Want smoothiebowls zijn niet alleen voor de zomer, ze zijn altijd lekker! Voor deze smoothiebowl gebruikte ik een typisch winterfruit: de kaki! Een kaki wordt ook wel een sharon fruit genoemd, maar er is een verschil! Een kaki is het oorspronkelijk ras, de sharon is een veredelde kaki. Een kaki kan je alleen eten als hij overrijp is, een sharon kan je ook eten als hij nog niet overrijp is. Dus grijp een overrijpe kaki of een heerlijke verse sharon fruit en maak deze heerlijke smoothie bowl!
Nodig:
2 kleine kaki of 1 grote
1 banaan
50 ml vanillevla
50 ml (soja)melk
Hoe maak je het:
1. Snijdt 1.5 kaki in stukjes en doe samen met 3/4 van de banaan en de sojamelk en vanille vla in de blender.
2. Blend alles voor een paar minuten totdat het helemaal glad is.
3. Giet de smoothie in een kom en garneer met de andere helft van de kaki en de 1/4 banaan (en eventueel andere lekkere dingen als goji bessen, moerbessen en kokos)
Geeft 1 portie
astrid
Welcome back, heb je posts gemist!
Inge
Ahh dankjewel wat lief :)
Loes
Ik heb je posts ook gemist!
Inge
Dankje <3
Els
Zat je in Australie voor je PhD? Tof hoor! Leuk dat je weer terug bent ook :)