Pasta met Romige Pompoensaus

posted in: Hoofdgerecht | 0

Elke dag verheug ik me er weer op, om 12:00 uur mag ik mijn lunchtrommeltje uit mijn tas te pakken. In mijn lunchtrommeltje geen boterhammen met kaas, maar altijd een lekkere warme lunch vol gezonde ingredi├źnten. Deze week was het deze heerlijke romige pasta met een saus op basis van pompoen, een extra smaak boost van het voedingsgist en een vleugje pit van de mosterd. Geen zin om zoveel moeite in je lunch te steken? Als avondeten doet hij het ook goed!

pompoenpasta

Nodig:
1 el kokosboter
1/4 tl knoflookpoeder
1 el maizena
210ml sojamelk
1 tl mosterd
6 el voedingsgist
250g pompoenpuree
evt gebakken champignon
4 porties gekookte pasta

1. Verwarm de kokosboter in een kleine steelpan.
2. Maak een papje van de maizena met een scheutje van de melk.
3. Voeg het maizena papje, de rest van de melk, voedingsgist en mosterd toe aan de steelpan. Breng al roerende aan de kook.
4. Laat al roerende 5 minuten koken.
5. Voeg de pompoenpuree toe en warm kort door.
6. Schep de pompoensaus en champignons door de gekookte pasta.

Geeft 4 porties 

Leave a Reply