Zoete Aardappel Rosti

posted in: Hoofdgerecht | 0

 

zoeteaardappelrosti1

Toen ik in een ver verleden nog in mijn studentenhuis woonde, at ik elke week met mijn super lieve vriendin L. We aten elke week wortelsalade, met rösti en een vegetarische burger. En we aten geen kleine hoeveelheden, we aten met zijn tweeën, een hele zak rösti, zo’n 600gram! Tegenwoordig eet ik niet meer zoveel rösti in een zit, maar ik eet het zeker nog heel vaak, maar dan ga ik wel voor de zelfgemaakte versie en varieer ik met zoete aardappel of wortel. Vandaag presenteer ik jullie de zoete aardappelvariant, heerlijk knapperig, heerlijk kruidig een toppertje :) Die ik waarschijnlijk binnenkort ook maar eens voor L maken :)

 

zoeteaardappelrosti2
Nodig:

2 kleine zoete aardappel
1 el chia zaad
2 el volkoren bloem
1/2 tl paprika poeder
1/2 tl knoflookpoeder

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng het chizaad met 3 eetlepels heet water en zet even weg.
  3. Rasp de zoete aardappel op de grove kant van een rasp en knijp vervolgens zoveel mogelijk water uit de zoete aardappel.
  4. Meng het het chiazaadmengsel, volkoren bloem, paprikapoeder en zout door de zoete aardappel.
  5. Neem een bakplaat en vet deze in.
  6. Neem een grote eetlepel van het zoete aardappel mengsel en maak er met je handen een koekje van, stevig drukken is het advies. Leg op de bakplaat.
  7. Bak de rosti 15 minuten, draai om en bak nogmaals 15 minuten.

Geeft 1-2 porties 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.