Triple Coconut Cruesli

posted in: Cruesli | 7

coconut granola

Ik heb een probleem met cruesli, ik vind het TE lekker. En ja dat is een probleem want als ik een pak cruesli uit de winkel koop dan is het binnen een paar dagen op (vooral de cruesli van Lidl is te lekker). En erg gezond is die cruesli uit de winkel natuurlijk niet, nu is dat af en toe natuurlijk niet erg, maar ik vind het toch fijner om crueli zelf te maken. Als ik de cruesli zelf maak dan weet ik in ieder geval wat er in zit en ik kan hem iets gezonder maken. Nu is het recept van vandaag niet de aller gezondste cruesli ooit, maar voor een kokosliefhebber als ik is het wel een van de aller lekkerste cruesli’s ooit. Ik ging namelijk full-on kokos in dit recept: geraspte kokos, kokosbloesemsuiker, kokosolie, kokosmelk en kokosvlokken. Je waant je in kokos hemel :)

Nodig:

190g havermout
40g geraspte gedroogde kokos
40g (kokosbloesem)suiker
2 el kokosboter
1 banaan
115ml kokosmelk
40g kokosvlokken

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Meng de havermout, geraspte kokos en kokosbloesemsuiker in een grote kom.
 3. Pureer de banaan en roer de kokosboter en kokosmelk erdoor.
 4. Schep de natte ingredi├źnten door de droge.
 5. Schep het mengsel op de bakplaat en bak in 30 minuten goudbruin en knapperig, roer tussendoor een keer door.
 6. Laat in de oven afkoelen voor extra knapperigheid.
 7. Schep de kokosvlokken door de cruesli.

Bewaar de cruesli in een luchtdichte bus. 

7 Responses

 1. Frida van Til

  wat voor kokosmelk heb je gebruikt? Het dikke uit een blik of gewoon het vloeibare uit het blik of een pak.

  Hoor graag van je

  Frida

  • Inge

   Ik heb dit keer gewoon uit een pak gebruikt, maar ik denk dat je ze allebei zonder problemen kan gebruiken.

  • Inge

   Hoi Wout, in principe is suiker suiker en maakt het niet uit of het nu uit een kokos, een palm of biet komt (idem voor honing en agave ed) de ene variant heeft misschien nee wat meer vitaminen en mineralen of een iets hogere of lagere glycemische index maar uiteindelijk zijn ze allemaal suiker en maakt het voor je lichaam niet zo heel veel verschil

 2. Lieve

  Hallo Inge,
  Toevallig heb ik je website ontdekt bij de zoektocht naar agar agar. En dan heb ik maar even verder geklikt. Nu zijn er vele pagina’s waar niets (meer) staat. Vind ik wel jammer! Maar dit recept voor kokos cruesli wil ik wel eens proberen! Bedankt alvast!
  Groetjes,
  Lieve.

  • Inge

   Hoi Lieve,

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Ik weet dat sommige linkjes het niet meer doen (de schuld van een plugin) ik werk aan het repareren! groetjes Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.