Hartige Italiaanse Spinazie Muffins

posted in: Hapjes, Uncategorized | 0

spinazie muffins1-min

Ik ben een echte zoetekauw. Chips het laat me koud (ik zweer dat er al 2 weken een open zak chips van mij vriend in de kast ligt en ik heb er niks van gehad), borreltnootjes, blokjes kaas je maakt me er echt niet blij mee. Maar geef me een dropje of ijs en je bent mijn nieuwe beste vriend (bij wijze van spreken he ;)). Maar toen ik deze muffins zag staan in het boek van Kayla Itsines, was ik geïntrigeerd en wist ik dat ik ze moest maken, een hartige muffin? Ik besloot mijn eigen twist aan de muffins te geven en te bleek verbazingwekkend lekker te zijn. Deze muffins zijn bijna een soort van quiche zonder korst en zijn makkelijk mee te nemen naar werk of school. Door de eieren zijn ze ook nog eens verbazingwekkend vullend. En het recept is een heel goed basis recept, zolang je maar het volkorenmeel, eieren, bakpoeder en melk gebruikt kan je voor de rest varieer tot je een ons weegt. Dit is namelijk natuurlijk ook niet het originele recept, ik moest er weer vanalles aan veranderen ;)

Nodig:
140g volkorenmeel
1tl bakpoeder
1/2tl oregano
1/2tl knoflookpoeder
4 eieren
125ml melk
1 klein blikje tomatenpuree
grote hand geraspte kaas
2 grote handen spinazie, fijngesneden

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en ideaal gezien zet je een siliconenmuffin vorm klaar, heb je die niet (zoals ik) zet dan papierenvormpjes in een muffinvorm en vet ze licht in.
  2. Meng de volkorenmeel, bakpoeder, oregano en knoflookpoeder in een grote kom.
  3. Klets in een kleine kom de eieren los en roer de melk en tomatenpuree erdoor.
  4. Schep het ei-melk mengsel door het meel.
  5. Schep de spinazie en de geraspte kaas door het beslag.
  6. Schep het beslag in de muffinvormpjes.
  7. Bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Geeft 6 muffins 
Bewaar ze een paar dagen in de koelkast of bewaar ze in de diepvries. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.