Healthy Vegan IJstaartjes

posted in: Gebak, IJs | 0

banaanijstaartjes-min (1)

Terwijl ik dit type drupt het zweet bijna van mijn voorhoofd, het weer heeft besloten opeens volledig om te slaan en het is in een woord: heet. Dit weer vraagt om koude recepten waarbij je niet in de buurt van een oven of fornuis hoeft te komen. Dus ik presenteer jullie heerlijke romige, vegan ijstaartje die je in een mum van tijd klaar hebt (oke dan moet je de diepvriestijd niet mee tellen, maar een kniesoor die daar over klaagt ;)). Deze ijstaartje liggen al een weekje in mijn diepvries en elke keer dat ik mijn redelijke lege diepvries (ik ga bijna verhuizen dus ik ben op missie eet diepvries leeg) open trek lijken deze heerlijke taartje naar me te knipogen en te zeggen: ”eet me dan” en elke keer zwicht ik weer voor deze heerlijke hapjes.

Nodig:
50g cashewnoten, geweekt
2 kleine bananen (mijne waren 200g in totaal)
5 druppels stevia
1 el cacao
55g havermout
1el stroop
1el pindakaas

Hoe maak je het:
1. Bedek een mini muffinvorm met plastic folie.
2. Meng de havermout, stroop en pindakaas tot een deeg.
3. Schep een theelepel deeg in elke holletje van de muffinvorm, druk stevig aan en zet de muffinvorm even opzij.
4. Giet de cashewnoten af en pureer ze samen met de banaan, stevia en cacao tot een gladde massa (met een staafmixer of blender).
5. Schep het mengsel bovenop de havermoutbodem. Bestrooi de bovenkant eventueel met wat geraspte chocolade.
6. Zet de taartje minimaal 6 uur in de diepvries.

Je kunt de taartje direct uit de diepvries eten.
Geeft 12 mini taartjes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.