Wortel Falafel

posted in: vegan, vegetarisch, Vleesvervanger | 1

wortelfallafel-min

Ik ben een beetje op een falafel kick deze maand, wat misschien iets te maken heeft met de enorme zak gekookt kikkererwten die ik in de diepvries heb liggen en het feit dat ik over minder dan een maand ga verhuizen dus die diepvries moet maar weer eens leeg. Dus maakte ik gewoon falafel, zoete aardappel falafel en begon ik natuurlijk te experimenteren zo maakte ik rode bieten falafel en wortel falafel. Je zou het misschien niet verwachten maar wortel en kikkererwten zijn goede smaakvrienden het zoete van de wortel past heel goed bij de aarde smaak van de kikkererwten en voor de kick voegen we nog wat kruiden toe en je hebt een perfect falafel. Als je het falafel beslag hebt gemaakt heb je twee opties, de gezonde optie: bakken in de oven of de iets minder gezonde versie  waarbij je de falafels bakt in een dikke laag olie in een koekenpan. Beloof me dat je tenminste 1 keer probeert om de falafels te bakken in de olie, want dat is lekker, HEEL lekker. De falafels gebakken in olie krijgen een heerlijke knapperig maar brosse buitenkant (het water loopt me in de mond terwijl ik dit type): Super lekker

Nodig:
250g gekookte kikkererwten
1 el olie
1 teentje knoflook
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
2 dikke winterpenen

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Rasp de wortel fijn.
3. Pureer de kikkererwten samen met de olie, knoflook, koriander en komijn en de helft van de geraspte wortel tot een redelijk glad mengsel.
4. Schep de rest van de geraspte wortel door het beslag.
5. Maak balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
6. Bak de balletjes in 30 minuten goudbruin in het midden van de oven, draai ze halverwege eenmaal om of bak ze in een lekkere dikke laag olie in een koekenpan.

Geeft 2-4 porties.

  1. Richelle

    Dat ziet er echt heerlijk uit. zelf ben ik echt een groenteman en geniet van groente recepten. Dit is er weer een die ik zeker ga proberen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.