Knoflook Rozemarijn Volkoren Bagels

posted in: Brood | 0

 

bagel1-min

 

Ik ga in de zomervakantie naar Washington en New York City, dat bracht me terug naar twee jaar geleden toen ik ook in NYC was.
Samen met mijn vriend sliep ik in een hostel vlak bij Central Park en elke ochtend liepen we naar de Whole Food die 1 block van ons hotel lag om ontbijt en lunch te halen (New York is een dure stad en Whole Food was de enige supermarkt in de buurt). Elke dag haalde we een lekker ontbijtje (meestal yoghurt met cruesli van de bulk bins), maar we haalde ook elke dag een of twee bagels om als snack te eten. De bagel optie bij de Whole Food waren bijna eindeloos, dus elke dag was het weer twijfelen zouden we de blueberry pakken of toch the everything, of misschien vandaag de raisin cinnemon of een poppyseed. Je snapt het we stonden elke keer minstens 10 minuten te twijfelen. En wat waren die NYC bagels lekker knapperig aan de buitenkant, chewy aan de binnenkant. Zo’n lekkere bagels hebben we in Nederland niet, om over verschillende smaakjes maar te zwijgen. En met NYC in gedachte begonnen de cravings naar bagels toch echt wel real te worden ;) Dus wat doe je dan? Ik maakte ze zelf, ik flanste al een cinnamon raisin in elkaar, een gewone volkoren variant en een zaden variant, maar telkens schreef ik de ingredienten niet op, gelukkig vergat ik bij deze lekkere rozemarijn knoflook bagels niet om de ingredienten op te schrijven dus kunnen jullie ook van deze lekkere bagels in Nederland genieten!

bagel2-min

 

Nodig: 

180ml warm water
1 3/8tl gedroogde gist
240g volkoren (spelt) bloem
1 el suiker
2 tl zout
1/2 tl knoflookpoeder, of 1 teentje knoflook geperst
1 tl rozemarijn
1 tl baking soda

Hoe maak je het:

  1. Meng het warme water, gist en suiker en laat 5 minuten staan totdat het gaat schuimen.
  2. Voeg de bloem en het zout en kneed het met de hand of een keukenrobot in zo’n 10 minuten tot een mooi glad, elastisch deeg.
  3. Kneed het knoflookpoeder en rozemarijn toe aan het deeg en kneed kort door.
  4. Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat 1-2 uur op een warme plek rijzen.
  5. Neem een grote pan en vul deze met water, voeg de baking soda toe en breng aan de kook.
  6. Haal het deeg uit de kom en verdeel in 6-en. Maak bolletjes van het deeg, steek een vinger door het midden en maak het gat met behulp van je handen groter totdat je een bagel hebt, herhaal met de rest van het deeg.
  7. Kook de bagels 1 minuut draai om en kook ze nogmaals 1 minuut en laat ze dan in een vergiet uit lekken.
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
  9. Leg de bagels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.Geeft 6 bagels, je kunt de bagels ook heel goed invriezen.   

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.