Banaan Blauwe Bessen Chocolade Brood

posted in: Cake, Gebak, Uncategorized | 1

 

banaan_blauwe bessen1-min

Het was me wel een maand.
Een maand van dozen inpakken, dozen versjouwen, meubels uit elkaar halen, meubels weer in elkaar zetten (ik ben inmiddels een kei met het elektrische schroefjes uit- en indraai apparaat), alles in een busje proppen en verhuizen. Verhuizen naar een nieuwe vreemde stad, maar gelukkig om de hoek van mijn oude vertrouwde geboortestad (Maastricht).
Verhuizen betekend ook die enorme voorraadkast en diepvries die ik heb leeg koken en eten en dus helaas weinig nieuws koken en bakken.
Maar nu eindelijk in mijn nieuwe huisje gesetteled ben, met nu een ECHTE oven (tot nu toe werd alles in een combi-magnetron gebakken, echt waar!), kan ik weer aan de slag met het maken van nieuwe lekkere baksels.
Maar waar begin je dan mee, naar maanden niet bakken? Mijn favoriet natuurlijk: banaanbrood! Dit maal gecombineerd met mijn nieuwe obsessie 85% pure chocolade en voor nog een extra smaak en nutriƫnten boost een flinke hoeveelheid blauwe bessen!
Dat noem ik nog eens goede ontgroening voor mijn nieuwe oven ;)

banaan_blauwe bessen2-min

 

banaan_blauwe bessen3-min

 

Nodig:

250g bloem (ik gebruikte volkorenspelt)
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 el gemalen lijnzaad
3 bananen (mijne waren 250g samen zonder schil)
evt. 5-10 druppels (afhankelijk van hoe zoet de banaan is)
2 el kokosolie
100g blauwe bessen
40g pure chocolade (ik gebruikte 85%)

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Meng het bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Prak in een aparte kom de bananen. Roer het lijnzaad en kokosolie door de geprakte bananen. Meng er eventueel nog een aantal druppels stevia erdoor.
4. Schep het banaanmengsel door het bloemmengsel.
5. Schep de blauwe bessen en de fijngehakte chocolade door het beslag.
6. Schep het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven.
7. Bak het brood in ongeveer 45-50 minuten goudbruin gaar, een sateprikker moet er schoon uitkomen.

 

Geeft 10-12 plakken

One Response

  1. Wat een heerlijk recept, goud!

Leave a Reply