Gevulde Quinoa Spinazie Tomaten

posted in: Hoofdgerecht | 0

gevuldetomaat1-min
Bij mijn nieuwe huisje heb ik een tuin. En een tuin wil zeggen dat eindelijk (!) die heel erg lang gewilde moestuin er is gekomen. Een prachtige mini moestuin met courgette, tomaten, pompoenplant, aarbeienplant en nog wat saladeplanten. Maar ook een snijbiet plant. Het stekje kocht ik voor 25 cent in de oude moestuinen van Willem de derde in Wageningen, omdat ik zo’n tof initiatief wilde steunen en omdat ik niet weg kon gaan zonder iets mee te nemen. Ik nam het plantje mee naar het diepe zuiden en stopte het in de kleigrond. Ik keek niet meer om naar het miniplantje van 0,5 cm en toen ik terug kwam uit New York was het opeens een plant van bijna 50 cm hoog. Toen begon het grootste probleem, wat te maken met snijbiet? Het ziet er prachtig uit die rozige stengels, maar ik had geen idee wat er mee te maken. Totdat ik hoorde dat je het in plaats van spinazie kon gebruiken in recepten. Dus besloot ik het te gebruiken in mijn recept voor gevulde quinoa tomaten. En dat bleek een goede zet, wat was dit heerlijk! Een heerlijke romige quinoa, met romige en zoutige feta en de bite van de snijbiet. Mocht je geen prachtige snijbiet plant in je tuin hebben, no worries dit recept kan ook gemaakt worden met spinazie!

gevuldetomaat2-min

 

Nodig:
150g snijbiet of spinazie, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
zout en peper
2 el pesto
200g gekookte quinoa
40g olijven, in ringetjes
40g feta in blokjes
6 tomaten

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur..
3. Bak de knoflook in een paar minuten zacht.
4. Voeg de snijbiet/spinazie toe in porties en laat het slinken.
5. Roer de spinazie samen met de olijven, feta en pesto door de quinoa. Zet even weg..
6. Snijdt het kapje van de tomaat en hol de tomaat uit, maar zorg ervoor dat er geen gaatjes in de tomaat ontstaan.
7. Zet de tomaten in een ovenschaal.
8. Schep het quinoa mengsel in de tomaten en leg het kapje op de tomaat.
9. Bak de tomaten in 20 minuten gaar.

Geeft 6 gevulde tomaten.
Ik at twee tomaten met een salade als hoofdgerecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.