Mexicaanse Bloemkoolrijst

posted in: Glutenvrij, Hoofdgerecht | 1

Toen ik voor het eerst van bloemkool rijst hoorde werd het aangeprijst als koolhydraatarm alternatief voor rijst. Aangezien ik zelf heel veel sport heb ik niet zo’n behoefte aan koolhydraat arme opties, dus ik schoof het idee een beetje aan de kant. Maar last nam ik in een vlaag van verstandsverbijstering een bloemkool mee van de Lidl. Ik eet eigenlijk zelden tot nooit bloemkool, dus ik had geen idee wat te doen met die bloemkool. Maar toen dreef mijn gedachte weer naar dat idee van bloemkoolrijst, misschien moest ik dat maar eens proberen. Ik besloot een poging wagen met een aangepaste versie van een Engelstalig recept dat ik online vond (ik kan de link helaas niet meer vinden). En wat bleek deze bloemkoolrijst was gewoon een heerlijke kruidige spicy super vullende maaltijd :)

Hebben jullie nog lekkere recepten met bloemkool?

bloemkoolrijst-min

Nodig:

1/2 bloemkool (mijne was ongeveer 1 kilo in totaal, dus 1/2 was 600g)
1 ui, gesnipperd
3 teentje knoflook, gesnipperd
2 tomaten, in blokjes gesneden
2 paprika’s, in blokjes
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gedroogde koriander
1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
Als topping: avocado, gebakken ei, mais

Hoe maak je het: 

  1. Verdeel de bloemkool in roosje en doe in de keukenmachine, pulseer totdat het eruit ziet als rijst. Heb je geen keukenmachine dan kan je hem ook raspen of fijn snijden met een mes.
  2. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olie voor op middelhoog vuur.
  3. Bak de ui en knoflook in een paar minuten glazig.
  4. Voeg de tomaat en kruiden toe en bak kort aan totdat de tomaat zacht is.
  5. Voeg de paprika en bloemkoolrijst toe en bak 3-4 minuten totdat alles lekker warm is.
  6. Schep op een bord en top met je garneringen, in mijn geval dus avocado, gebakken ei en mais.

Geeft 2-3 porties 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.