Zoete aardappel Tempeh Scramble

posted in: Hoofdgerecht | 0

tempehscramble

Ik ben een super prooi voor marketeers.
Is het in de bonus? Ik neem het mee.
Kan ik het gratis proberen via Scoupy? Ik neem het mee.
Krijg ik een speciale persoonlijke bonus aanbieding? Ik neem het mee

Zo werd ik ook opgescheept met een blok tempeh, want een persoonlijke bonus aanbieding.
Wat moet ik er mee? Ik kan er de heerlijke sticky en spicy tempeh mee maken, een smokey tempeh broodje of pinda tempeh?
Nee als een echte goede blogger besloot ik er iets nieuws mee te maken. Wat werd het?
Geïnspireerd door dit recept, een soort deconstructed frittatta, maar dan met tempeh in plaat van ei en met komijn en paparikapoeder, soja en honing, volg je hem nog?
Nee? Gewoon maken die hap ;)

ps Ik koop alleen dingen die ik daadwerkelijk zal gebruiken, ik ben ook weer niet zo’n erge consument ;)

Nodig:

250g tempeh, fijngesneden
2 zoete aardappels, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100g mais
1 el soja saus
2 tl komijnpoeder
2 tl gerookt paprikapoeder
2 tl honing (als je het vegan wilt maken, gebruik dan agave of rijst siroop)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten.
  3. Voeg de ui toe en bak nogmaals 5 minuten.
  4. Voeg de tempeh toe en bak weer 5 minuten
  5. Voeg de rest van de ingrediënten toe en warm kort door.

Serveer met pitabroodjes of wraps en een scheutje chilisaus 
Genoeg voor 2 personen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.