Vegan Gingerbread Waffles

posted in: Uncategorized | 0

gingerbreadwaffles1-min

Door de week ontbijt ik met alle liefde met mijn bakje havermout, rijstwafels met beleg of yoghurt met muesli, maar het weekend? Dan ga ik los dan wil ik een luxe over de top ontbijt, dan wil ik pannenkoeken, smoothie bowls of wafels als ontbijt, je moet toch vieren dat het weekend is en bovendien heb je dan eindelijk de tijd ‘s ochtend om zo’n super de-luxe over de top ontbijt te maken.

Ik schaar deze gingerbread wafels zowieso onder de super de-luxe over de top ontbijt, heerlijk knapperig aan de buitenkant, zacht van binnen met af en toe een vleugje stamgember, het is een feestje in je mond. Maar ik zal je een geheimpje verklappen, soms maak ik wat extra wafels, leg ze in de diepvries en dan kan ik zomaar op een ordinaire woensdag ochtend twee wafels uit de diepvries halen in de broodroosters stoppen en stiekem op een woensdagochtend een feestje vieren.

 

gingerbreadwaffles2-min

Nodig: 

210g volkoren speltmeel
1 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden
1 tl gemberpoeder
1 el gembersiroop
240ml (soja) melk
2 el chiazaad + 6 el heet water
3 el gesmolten kokosolie

Hoe maak je het: 

  1. Meng het meel, bakpoeder, koekkruiden en gemberpoeder in een grote kom.
  2. Meng de gembersiroop, melk, chiazaad, water en gesmolten kokosolie.
  3. Meng de droge en natte ingrediënten door elkaar.
  4. Vet het wafelijzer in en verwarm het.
  5. Als het wafelijzer warm is en bak de wafels totdat ze goudbruin en knapperig zijn dat duurt ongeveer 5 minuten. Pro-tip: maak het ijzer niet te vroeg open want dan splijt de wafel.

Geeft 5-6 wafels, afhankelijk van de grootte van de wafels.
Bewaar de wafels op een luchtdichte plek of vries ze in. Wil je ze daarna opwarmen, stop ze dan even in de broodrooster. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.