Zonnige Bulgar Ontbijtpap

posted in: Ontbijt, vegetarisch | 2

De dagen worden weer korter en kouder. Dus als je opstaat is het nog donker én het is koud. Dus wordt de cruesli met yoghurt of smoothies
vervangen door warme gerechten, want je moet élke mogelijkheid aangrijpen om iets warms te eten (ik heb het héél erg snel koud).
En om het opstaan in die koude en donkere dagen wat makkelijker te maken, is het natuurlijks niks beter dan een
zonnig en kleurig ontbijtje dat je doet terugdenken (en misschien wel verlangen) naar de lente (die er hopelijk weer snel aankom), maar
ook je dag nét dat kleine beetje beter en vrolijker laat beginnen!
Tips:

  • Bulgar koop je bij de Turkse winkel. Je kan het eventueel vervangen door couscous (kook korter) of quinoa.
  • Je kunt natuurlijk elke fruitsoort die je lekker vind gebruiken.

Zonnige Bulgar Ontbijtpap
IMG_1313
Nodig:

  • 80g bulgar
  • 270ml melk
  • 230ml water
  • 1/2 tl kaneel
  • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 minneola, in stukjes
  • suiker, honing, stevia naar smaak

Hoe maak je het:

  1. Doe de bulgar, melk, water kaneel en abrikozen in een steelpan en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur lager en laat de bulgar 20-30 minuten zachtjes koken totdat je een romige, zachte pap hebt.
  3. Voeg op het allerlaatst de mineola toe.
  4. Proef en voeg eventueel nog zoetmiddel toe.

Geeft 2 porties
image

2 Responses

  1. NIenke Fleur

    ik heb hem zelf gemaakt met wat gedroogde cranberry’s en rozijnen (ipv gedroogde abrikozen), en aan het einde een kleingesneden banaan (ipv mineola) en een klein beetje verse munt erover, het is erg lekker

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.