De laatste tijd ben ik wat meer hartig aan het snacken in plaats van alleen maar zoet, hoewel ik een echte zoetekauw blijf hoor ;)
Maar mijn repertoire aan hartige snacks is nog niet zo heel erg groot, ik heb natuurlijk de zoete aardappel crackers die een aantal weken
geleden online kwamen, nootjes, rijstwafels en soepstengels.
Maar nu heb ik een nieuwe toevoeging, heerlijke crackers die ook nog eens een berg eiwitten bevatten door de kikkererwten die erin zitten.
En ze bevatten mijn meest favoriete specerij ooit in de mooiste verpakking ooit: gerookt paprika poeder. Die gerookte paprika poeder geeft samen
met de cajunkruiden een heerlijke spicy kick aan deze knapperige crackers.
Kikkererwt Crackers
Nodig:
1 blik kikkererwten (260g)
60g volkorenbloem
1/2 tl zout
1/2 tl cajun kruiden
1/2 tl paprikapoeder
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Pureer de kikkererwten fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
3. Roer de bloem, zout en kruiden door de gepureerde kikkererwten en roer totdat er een deeg ontstaat.
4. Kneed het deeg kort door.
5. Rol het deeg uit tussen 2 lagen plastic folie tot een hele dunne plak deeg en steek vormpjes uit.
6. Leg de crackers op de bakplaat en bak 20-25 minuten totdat de crackers knapperig zijn.
Geeft een heleboel crackers afhankelijk van de grootte.
Vale
Zojuist gemaakt (met kikkererwtenmeel ipv volkorenbloem en zonder cajun want die had ik niet) en jummie, ze zijn heerlijk!!!! Erg bedankt voor dit geniale recept, die ga ik vaker maken!!!
Caroline
Ziet er lekker uit! Heb je toevallig een alternatief voor de cajunkruiden? kan ik dat vervangen door chili poeder of een mix van kruiden? :)
Inge
Paprikapoeder en chilipoeder zijn denk ik een goede vervanging, het is ook gewoon wat je lekker vind. Kerrie lijkt me bv ook heel lekker :)
Elsbet | La Vie Pure
Oh, verrassende combinatie!
Anoeska
Enthousiast geworden door je blog, ben ik gister meteen deze crackers gaan maken! Het deeg werd bij mij helaas geen deeg, het was echt te droog, dus ik heb er een beetje water aan toegevoegd. Gisteren, na het bakken, smaakten ze heerlijk, maar nu ik vandaag weer zin had in een cracker, merkte ik dat ze de knapperigheid al helemaal kwijt waren (en gewoon in een goed afgesloten bakje bewaard). Enig idee wat ik fout heb gedaan?
Inge
Super dat je ze lekker vond :)
Hmm weet niet precies waarom dat zou zijn, ideeen: ik laat ze meestal een nacht afkoelen in de oven, als ze nog een beetje warm zijn als je ze in het bakje doet dat
kunnen ze makkelijk zacht worden. Het helpt ook zeker om ze iets langer te bakken dat ze echt hard zijn dan kunnen ze nog iets verliezen zeg maar.
Anoeska
Super, dank je wel!
Stephanie
Jummy! Heb je recept aangelengd met een eitje en een eetlepeltje goede olijfolie.
Ze smaken heerlijk! Heb ze net belegd met een frisse tonijnsalade. Maar volgens mij zijn ze ook los of enkel met een dipje al heerlijk!
Inge
Wat leuk dat je ze gemaakt hebt :) Klinkt super goed met tonijnsalade! En leuk dat je je eigen draai er aan hebt ge
geven :)
Celine
Hi! Maak je dit met een uitgelekt blikje kikkererwten of pureer je het sap mee?
Inge
Zonder het vocht!