Jamie’s Moorse-salade

posted in: Hoofdgerecht | 1

Deze salade is van Jamie Oliver, ik zeg het er maar bij in verband met auteurrechten, plagiaat etc. Ik heb ook een foto gemaakt van het plaatje in het boek omdat ik vergeten was om zelf een foto te maken, maar al zeg ik het zelf mijn creatie leek toch wel heel erg op die in het boek.
Ik heb het recept bijna geheel overgenomen alleen ik heb de hoeveelheden olie en azijn gehalveerd want 8 eetlepels olie leek mij nog al veel.
De salade is lekker fris, pittig (door de radijsjes) en zoet (door de rozijnen en appel). Het is een echte zomerse salade die het bij heel veel dingen goed doet, wij hebben hem gegeten bij kip gekruid met paprikapoeder (voor mij vega filet) en aardappeltjes uit de oven.
In het boek stond nog als tip om er wat feta door te doen en dan met de salade een pitabroodje te vullen, klinkt toch ook heel lekker…

Jamie’s Moorse-salade

Nodig:
Overgenomen uit Jamie Oliver Jamie
– 300g wortel
– 150g radijs
– 2 appels
– 40g rozijnen
– 2 grote el sesamzaad
– handje peterselie
– 4 el olijfolie
– 2 el rode-wijnazijn

Hoe maak je het:
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn en laat ze goed afkoelen op een bord.
Wel de rozijnen in lauw water ongeveer 15 min.
Snijdt de wortel in luciferreepjes, de radijsjes in plakjes, de appel in dunne plakjes en de peterselie fijn.
Meng alle ingredienten (wortel, radijs, appel, peterselie en rozijnen) in een grote kom en zet in de koelkast tot vlak voor het serveren.
Maak de dressing door de olie en azijn te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
Voeg vlak voor het serveren de dressing en de sesamzaadjes toe en meng goed.

One Response

  1. Anonymous

    Lijkt n beetje op salade die ik zelf vaak maak omdat ik bijna altidj wortels in huis heb (geraspte wortels met scheutje sinaasappelsap en citroen en wat rozijnen) Alleen is deze wat ‘rijker’

Leave a Reply