Er lag nog gist die op het punt liep te verlopen in de koelkast en wat moet je dan? Brood bakken! Gelukkig was er dat ene recept voor Pane al Ciaccolato dat ik nog altijd wou uitproberen, dus 1 + 1 = Italiaans Chocoladebrood.
Het recept gebruikt zowel chocolade en cacoa voor de ultieme chocoladesmaak, en waar wordt je nou blijer van dan van chocolade? Bijna niks toch?? (das in ieder geval bij mij het geval :) ) Nouja misschien dit brood geroosterd besmeerd met boter als ontbijt, het was heerlijk, de chocolade smelt dan een beetje en wordt heel smeuig, het is alsof het spreekwoordelijk engeltje op je tong piest :)
Pane al Ciaccolato
Nodig:
uit Baking van Martha Day
350 g bloem
1.5 el cacoa
1/2 tl zout
25 g suiker
15 g verse gist
250 ml lauwwarm water
25 g zachte boter
75 g pure chocolade, grof gehakt
Hoe maak je het:
Vet een cakevorm in (langwerpig of rond, wat je wilt).
Zeef de bloem, cacoa en zout boven een grote kom en roer de suiker erdoor. Maak in het midden een kuiltje.
Meng de gist met 4 el water en voeg daarna de rest van het water toe. Voeg dit toe aan het kuiltje en meng langzam tot een deeg.
Kneed de boter erin en kneed daarna op het aanrecht tot het een glad en elastisch deeg is. Leg het in een ingevette kom en dek af met een iets vochtige theedoek. Laat dit ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek (let op: toch is dodelijk voor gist, dus ramen en duren dicht houden!)
Leg het deeg als het gerezen heeft op een bebloemde oppervlakte en sla de lucht eruit. Kneed de chocolade erin en laat het 5 minuten rusten.
Vorm het deeg tot de gewenste vorm en doe het in het bakblik. Dek weer af met een theedoek en laat het 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het brood 10 minuten, verlaag daarna de temperatuur tot 190 graden en bak 25-30 minuten. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Bonna Petit!
Calorie Informatie per portie:
Calorieen: 106 kcal
Vet: 3 g
Verzadigd vet: 1g
Koolhydraten: 19 g
Suikers: 4g
Vezels: 3g
Leave a Reply