Om te beginnen allemaal hele fijne feestdagen!
En ten tweede een heerlijk recept voor italiaanse broodstengels, dat klinkt heel (nouja niet echt :)) saai, maar terwijl ik deze aan het maken was bedacht ik me dat je er echt hele leuke dingen mee kan. Je kunt deze stengels in elke vorm draaien die je wilt dus dit is wat ik er mee heb gedaan…
Nodig:
– 225 g volkorenbloem
– 1/2 tl zout
– 1 tl gedroogde gist
– 315 ml lauwwarm water
– 1 el olijfolie
– 1 1/2 tl Italiaanse kruiden
– 2 teentjes knoflook
Hoe maak je het:
Meng de bloem en het zout in een grote kom.
Roer de gist erdoor en maak een kuiltje in het midden.
Giet het lauwwarme water in het kuiltje.
Voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden en knoflook toe en roer totdat er een zacht deeg ontstaat.
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlakte en kneed ongeveer 10 minuten totdat er een zacht en elastisch deeg ontstaat (als het deeg nog blijft plakken, moet je nog wat bloem toevoegen).
Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een theedoek of plastic folie en laat op een warme plek 1-1,5 uur rijzen, totdat het volume ongeveer verdubbeld is.
Sla de lucht uit het deeg (gewoon een vuist in het deeg duwen) en kneed het nog eens 2-3 minuten.
Trek vervolgens een beetje deeg van de deegbal en rol er lange slierten van. Vervolgens kun je die natuurlijk elke vorm geven die je wilt! Leg de slierten op een bakplaat en laat nog eens 15-20 min. rijzen. Bak de broodstengels 15 minuten op 220 graden.
Eet smakelijk
Leave a Reply