Gezonde Vegan Banaan Fudge en Zelfgemaakte Kokosboter

posted in: Snacks | 17

 

Op veel van de blogs die ik lees, zijn de dames helemaal verslaafd aan kokosboter en het word ook veelvuldig gebruikt in allerlei recepten. Veel van die recepten wou ik altijd wel uit proberen, maar ik heb geen flauw idee waar je kokosboter in Nederland koopt en volgens mij is het best duur (op die blogs hebben ze het over 8 dollar per pot?). Dus toen ik een recept zag om het zelf te maken, moest ik het natuurlijk meteen uit proberen, en wat blijkt, het is super duper makkelijk :) Wat ook meteen betekende dat ik de Banaan Fudge die ik heel graag wou maken ook kan maken :) Recept is overigens afkomstig van deze erg leuke blog

Kokosboter

Nodig:

 • gedroogde kokos

Hoe maak je het:

 1. Doe de kokos in de keukenmachine en blend totdat er zich een romige vloeistof vormt (beetje als vloeibare pindakaas). Dit duurt ongeveer 5 minuten en je zal tussendoor af en toe de wanden van de keukenmachine moeten afschrappen. Verder moet je er op letten dat je de keukenmachine redelijk vol doet met kokos, anders lukt het niet (dat heb ik aan de levende lijven ondervonden ;))

Vegan Banaan Fudge

IMG_3582

Nodig:

 • 1/2 kleine banaan
 • 2 el kokosboter
 • 1 el suiker (ligt eraan hoe rijp je banaan was)
 • evt. snufje kaneel

Hoe maak je het:

 1. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en blend totdat het een glad mengsel is.
 2. Doe het in een plastic bakje en zet in de diepvries totdat het stevig is.

17 Responses

 1. Saskia

  Kokosboter wordt verkocht in bio- en natuurvoedingswinkels. Ik heb het zelf nog nooit gebruikt. Ik neem aan dat het ook smaakt naar kokos, of valt dat mee?

 2. I.

  Dat wist ik niet, heb weleens kokosolie gezien die is ook hard bij kamertemperatuur… Maar kokosboter word gemaakt van kokosvlees…
  En qua smaak het heeft wel een lichte kokossmaak, maar niet heel erg

  groetjes I.

 3. Anonymous

  kan je door een eetlepel cacaopoeder toe te voegen ook chocolade-kokkos-banaan fudge maken?

 4. De Bakparade

  @ Anoniem

  Je kan hier heel veel verschillende smaken aan geven. Wat je je maar kan inbeelden. Je kunt 1/2 pindakaas 1/2 kokosboter doen voor pindakaasvariant. Je kan gehakte chocolade toevoegen of nootjes of stukjes fruit.
  Ik zou zeggen probeer het gewoon! (en laat mij natuurlijk weten hoe het is geworden ;)

 5. Anonymous

  Hoi,

  bij mij is het niet gelukt,
  wat is genoeg kokos? Welk merk heb je gebruikt?

  graag wil ik er meer van weten

  groetjes Eline

 6. De Bakparade

  @ Eline,

  Ik heb dit al met verschillende soorten kokos gedaan, van de kokos en van de supermarkt en ik gebruik altijd de goedkoopste!
  Verder moet je het best lang laten draaien zeker 10-15 minuten dus misschien ligt daar het probleem??

 7. Anonymous

  Ik heb dit recept gemaakt (ik wil ALLES uitproberen ;-)) en ontdekte dat ik het resultaat ken… In Nederland wordt het Santen genoemd, het is voor 80 cent per pakje van 125 g te koop in de meeste supermarkten, meestal in het schap met Indonesische ingrediënten (Conimex en co).

 8. De Bakparade

  @ Anoniem
  Ik denk niet dat het helemaal hetzelfde is, aangezien santen ingedikte kokosmelk is… maar als het werkt, waarom niet ;)
  Ik zal het in ieder geval een keer proberen!

 9. Anonymous

  Heb geprobeerd om kokosboter te maken maar zelfs met 200g gemalen kokos lukte het na een half uur de keukenmachine laten draaien nog niet.
  Mijn keukenmachine heeft een capaciteit van ongeveer 3l, is het dan beter om meer kokos te gebruiken?

 10. De Bakparade

  @ Anoniem, nee dit kan niet met kokosmelk, je zou eventueel pindakaas of ander notenpasta kunnen gebruiken maar dan kan krijg je natuurlijk wel ook die smaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.