Zoete Chocolade Brownie Humus oftewel Gezonde Chocoladepasta

posted in: Snacks, Suikervrij, vegan | 10

Ik ben dol dol op deze Chocolade Humus, het is zo lekker en je kan het op zo veel manieren gebruiken op een wrap, op een rijstwafel met extra hagelslag, doop er fruit in of eet het gewoon zo van de lepel, het is echt goddelijk :)

Maar het recept dat je hieronder ziet, is wat ik graag de aangepaste en verbeterde versie noem (én de foto is mooier, hoewel humus niet echt fotogeniek is ;)). Het is nog makkelijk en nog smeuïger, ik vind het net proeven als brownies die nog niet helemaal gaar zijn (en iedereen weet dat goede brownies, net niet gaar zijn of tenminste dat zou iedereen moeten weten )

En weet je wat zo mooi is? Het is ook nog eens super gezond :)

Én binnenkort komt er nog een ander zoet humus recept! Dat ik misschien nog wel lekkerder vind ;)

Andere recepten met bonen?

Zoete Chocolade Brownie Humus

Zoete Chocolade Brownie HumusZoete Chocolade Brownie Humus

Nodig:

 • 200g kikkererwten (zonder velletje!)
 • 100g appelmoes of meer (zie recept)
 • 3 el suiker of zoetstof of paar druppels stevia
 • 1 tl vanille extract
 • 25g cacao

Hoe maak je het:

 1. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en pureer.
 2. Na één minuutje, stop de foodprocessor, schraap de randen af en proef het mengsel. Is het zoet genoeg? Zo niet voeg extra suiker toe. Is het smeuig genoeg? Zo niet voeg nog 1 el appelmoes toe.
 3. Pureer nog één minuutje of totdat het helemaal glad is.

Geeft 300 gram humus en ja humus kun je óók invriezen!

10 Responses

 1. De Bakparade

  @ Lies
  Je moet ze wel koken of uit blik gebruiken anders krijg je ze nooit fijn;)

 2. heppiehaakster

  ik krijg toch sterk de behoefte om kikkererwten te gaan kopen. iets wat ik nooit in huis heb, alleen voor falafel.
  mijn zoon is geen chocolade eter, maar misschien is dit ook lekker met alle smaakjes zelf gemaakte jam in de koelkast ( kiwi, grapefruit, appel/citoen, appel/kaneel, stoofpeertjes. ja ik had/heb een jam maak tic.)

 3. De Bakparade

  @ Heppiehaakster,

  Het is echt heel lekker :) Ik heb het wel eens met kaneel gemaakt dan proeft het beetje naar speculaas ;) Maar ik kan me voorstellen dat als je er stoofpeertje door heen doet het ook echt goddelijk is :)
  Laat het me weten, dan ga ik het ook proberen!

 4. Margrietje01

  Hoi, wat een heerlijke pasta! Mijn dochters zijn dol op chocolade(pasta), maar de “normale” vind ik echt te ongezond! Dus die koop ik eigenlijk nooit (meer). Zelf hou ik helemaal niet van chocolade (erg a-typisch voor een vrouw haha) dus de dochters moesten proeven of het goed van smaak was, maar dat vonden ze helemaal niet erg! ;-)
  In elk geval vinden ze het heeeeeerlijk smaken en ik vind het heerlijk dat het gezonde chocoladepasta is.
  Win-win dus!!!

 5. Janneke

  Wat is de reden dat de velletjes van die kikkererwten moeten? Kan ik ze niet laten zitten? het lijkt me zo’n gedoe om ze er af te halen…

  Groeten janneke

 6. Danielle

  Hoi,

  Ik heb gisteren mijn eerste hummus gemaakt, maar dan het basisrecept met olijven erdoor gemend. Super lekker. Nu wil ik eens een zoete variant maken bv de chocolade versie of die met koekkruiden en honing, maar nu vroeg ik mij af hoe lang deze in de koeling goed blijft. Bij de gewone hunnus zit citroensap wat eeen beetje conserveert dus en daardoor een 4 a 5 dagen goed blijft, maar hoe zit dat met de zoete hummus?

  • Inge

   Hey.. Dat klinkt ook lekker :) Ik heb nog nooit problemen gehad met het tot één week in de koelkast te bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.