Luchtige Pindakaas Cruesli

posted in: Ontbijt, vegan, vegetarisch | 1

 

Ik heb al veel cruesli recepten gemaakt, variërend van Appel Cruesli via Crunchy Gezonde Courgette Brood Cruesli naar Knapperige Quinoa Cruesli.
Maar dit recept? Dit recept is een categorie apart. Het heeft een heerlijke zoete pindakaas smaak en heerlijke luchtige maar krokante stukjes rijstwafel. En als je het met melk eet, krijg je melk ook die heerlijke zoete pindakaas smaak.
Het is zo lekker, ik kan het bijna niet in woorden uitdrukken. Maar mischien zegt het feit dat die pot binnen één dag op was genoeg?

Luchtige Pindakaas Cruesli
Aangepast van Healthy Food for Living

IMG_8504

IMG_8501

Nodig

  • 90g havermout
  • 2 rijstwafels, fijngemaakt
  • 2 grote eetlepels appelmoes
  • 3 el pindakaas
  • 1 el suikerstroop of honing

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de havermout en rijstwafels.
  3. Doe de appelmoes, pindakaas en suikerstroop in een klein bakje, zet 30 sec. in de magnetron. Roer tot het gemengd is.
  4. Roer het pindakaasmengsel door de havermout en rijstwafels zodat alles goed gemengd is.
  5. Spreidt het mengsel uit over de bakplaat.
  6. Bak 15 minuten, roer, bak nogmaals 15 minuten, roer en nogmaals 15 minuten. Laat afkoelen in de oven.

Geeft 4-6 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.