Koekjesdeeg Chocolade Brownies

posted in: Brownies, Cake, Gebak, Snacks, Taart | 3

Sommige dagen vragen of troost voedsel.

Sommige dagen heb je chocolade nodig om je liefdesverdriet te vergeten.

Sommige dagen heb je brownies nodig om de kl**tzak op je werk te vergeten.

Sommige dagen moet je jezelf verwennen.

Sommige dagen vragen om over de top brownies.

Sommige dagen moet je deze brownies maken!

Koekjesdeeg Chocolade Brownies
Aangepast van Recipe Girl

IMG_8554

IMG_8547

Nodig voor brownies:

  • 50g pure chocolade, fijngehakt
  • 110g boter
  • 200g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 60g bloem

Nodig voor koekjesdeeg:

  • 90g boter
  • 75g lichtbruine basterdsuiker
  • 75g suiker
  • 1 1/2 el melk
  • 90g bloem
  • 120g melkchocolade, fijngehakt

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade in 30 seconde intervals in de magnetron.
  3. Klop de boter, suiker en vanillesuiker met de mixer licht en luchtig.
  4. Klopt de eieren er een voor een door.
  5. Meng de gesmolten chocolade erdoor.
  6. Schep de bloem door het beslag, zodat het net gemengd is.
  7. Bak 25-30 minuten, totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Laat de brownies helemaal afkoelen.
  9. Maak het koekjesdeeg: Mix de boter, suiker en basterdsuiker tot een licht en luchtig mengsel.
  10. Roer de melk erdoor.
  11. Roer de bloem erdoor totdat alles net gemengd is.
  12. Schep de chocolade erdoor.
  13. Spreidt het koekjesdeeg uit over de afgekoelde brownies. Zet de brownies minimaal 1h in de koelkast totdat het koekjesdeeg stevig is geworden.

Geeft 12-15 stukken.

3 Responses

  1. angel

    aaarrgh dit klinkt goddelijk , alleen helaas bergen suiker dus maar snel vergeten dat mijn ogen dit recept gespot hebben :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.