Vijgen Dadel Muffins

posted in: Cupcakes en Muffins, Snacks, vegan | 4

Ik had verse vijgen gekregen, maar wat moet je daar mee? Ik wist het echt echt niet. Ze zijn natuurlijk lekker om gewoon zo te eten, ik heb ze wel eens met hüttenkäse op brood gegeten. Heel lekker, maar niet zo spannend. Maar toen schoot het me te binnen, ik had een tijdje geleden bij Bo een recept gezien voor vijgen-dadel brood. Ik had dat recept toen bij mijn favoriete gezet, omdat ik het er zo lekker uit vond zien én omdat ik dol ben op (gedroogde) dadels en vijgen. Recept opgezocht, aangepast (ik kan gewoon niet een recept volgen) en het resultaat…

Vijgen Dadel Muffins
Aangepast van Turn over a New Leaf

IMG_6999

Nodig:

 • 1 el lijnzaad + 3 el heet water
 • 70g verse vijgen of 100g gedroogd, fijngesneden
 • 85g gedroogde dadels, fijngesneden zonder pit
 • 90ml kokend water
 • 25g suikervrije appelmoes
 • 3/4 tl baking soda
 • 25g suiker
 • 90g volkoren bloem
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1/4 tl zout

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet 6 muffinvormpjes in een muffinvorm.
 2. Meng de dadels (en gedroogde vijgen) met kokende water en laat 15 minuten staan.
 3. Voeg de verse vijgen, appelmoes, baking soda, suiker en lijnzaad toe aan de dadels en roer kort.
  Laat 15 minuten staan zodat het mengsel dikker wordt.
 4. Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout.
 5. Roer het dadelmengsel door de bloem tot het net gemengd is.
 6. Schep het mengsel in de vormpjes.
 7. Bak 20-25 minuten totdat ze lichtbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt.
 8. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.

Geeft 6 muffins

Voedingswaarde per muffin

Kcal 127
Eiwitten 2.2
Koolhydraten 27.7
Vet 0.7
Verzadigd vet 0
Vezels 3.2

4 Responses

 1. Mmm jammie! Ik ben zo blij dat ik jouw blog heb gevonden. Ik ben sinds een paar dagen van parttime vegan naar volledig vegan gegaan. Ben zo blij met mijn keuze. xxx

 2. Wat leuk! Goed idee om er muffins van te maken!

 3. Ik heb toevallig verse dadels in huis! Ik zal ze liggen bij de toko en ik voeg ze wel eens toe aan de kwark of met geitenkaas. Ik heb er nog geen muffins mee gemaakt, dat ga ik nu zeker doen! Top!

 4. Hmm vijgen en dadels! Ik heb ook nog een lekker recept voor je: dadeltaart! Echt een aanrader, in no time klaar (zonder oven). Recept te vinden op m’n blog =)

Leave a Reply