Mango Kokos Pannenkoeken

posted in: Glutenvrij, Lunch, Ontbijt, vegan, vegetarisch | 0

Wordt je niet blij als je naar de foto van deze pannenkoeken kijkt? Ik in ieder geval wel; de kleur van de mango is zo prachtig
en de smaak combinatie van mango en kokos laat me watertanden.  Ik denk terug aan toen ik dit recept maakte; het was een mooie
einde van de zomer zondag en er lag een hele dag van niks doen voor me; het enige dat op het moment van wakker worden
in mijn gedachte kwam was ontbijt maken en taarten van Abel kijken (zondag ritueel), geen stress om naar uni te moeten, geen stress
van opdrachten die af moeten, te weinig tijd hebben, nee want er lag een hele vrije zondag voor me, is dat niet het lekkerste gevoel
ooit?

Mango Kokos Pannenkoeken
Aangepast van Kabocha Fashionista

IMG_0837

Nodig:

  • 45g boekweitmeel
  • 3 el geraspte gedroogde kokos
  • 2 el havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 el suiker (evt.)
  • 80 ml gepureerde mango
  • extra mango en kokos voor garnering

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje zonnebloemolie voor.
  2. Meng het boekweitmeel, kokos, havermout, bakpoeder, zout en suiker in een grote kom.
  3. Schep de gepureerde mango door de droge ingrediënten en meng totdat het nét gemengd is.
  4. Schep grote hoopjes deeg in de pan en duw een beetje plat. Bak de pannenkoeken 5 minuten of totdat de onderkant
    lichtbruin is, draai om en bak nogmaals 3-5 minuten totdat de andere kant ook lichtbruin is.
  5. Garneer met extra mango stukjes en kokos voor serveren.

Geeft 2 medium pannenkoeken, genoeg voor 1 persoon als ontbijt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.